buran život

Prvu je ženu varao, sina nije htio priznati, a ljubav je našao s uspješnom poslovnom ženom

Uspješna filmska i TV karijera koja mu donijela brojne nagrade, uključivši dva Oscara i tri Zlatna globusa, nije ništa u usporedbi s njegovim turbulentnim privatnim životom u kojem se dva puta ženio i ljubio najljepše žene svijeta.

Kevin Costner 68. rođendan dočekao je sa svojim trećim Zlatnim globusom u rukama, a iako mu je troje od sedmero djece maloljetno, ni ne pomišlja na mirovinu. Dramska vestern serija "Yellowstone" u kojoj igra glavnu ulogu osvojila je svijet i smatra se jednom od najboljih televizijskih serija posljednjih godina, a on je za izvrsno odigranu ulogu Johna Duttona, vlasnika ranča, prije nekoliko dana dobio svoj treći Zlatni globus.

Najavljena je i peta sezona ovog uzbudljivog serijala čije je emitiranje počelo 2018., a Costneru je to prvi televizijski angažman od 2013. kada je oduševio ulogom u trodijelnoj mini seriji "Hatfields & McCoys" za koju je također dobio Zlatni globus.

Poznato je da Costner pažljivo bira projekte u kojima će sudjelovati. Osim toga bavi se i režijom, a njegov redateljski prvijenac "Ples s vukovima" iz 1991. donio mu je i dva Oscara kao i prvi Zlatni globus. No koliko je zanimljiv njegov glumačko-redateljski opus, toliko je zanimljiv i njegov privatan život.

image

1991. godine na dodjeli nagrada Oscar

RALPH DOMINGUEZ/MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvu suprugu Cindy Silvu upoznao je tijekom studija na Kalifornijskog državnog sveučilišta u Fullertonu. Vjenčali su se 1978., a za suprugu je u jednom intervjuu izjavio: "Bila je lijepa, bila je slatka i bila je pametnija od mene. Predstavljala je sve ono što mi se sviđa kod žene."

Tada je njihova veza izgledala idilično, dobili su troje djece, kćeri Annie i Lily te sina Joea, a njihov je brak tada smatran jednim od najstabilnijih u prevrtljivom holivudskom svijetu. Sve do filma "Ples s vukovima" u kojem je Costner zaposlio i svoju suprugu. Glasine o njegovoj nevjeri počele su kolati ubrzo nakon što je primio zlatni kipić za svoj film, a vjerojatno je bio opijen uspjehom i priznanjima. Razvod su najavili 1994., a dotad su mu već pripisivani brojni flertovi. Moglo se čuti da su glumac i njegova supruga uložili znatne napore kako bi održali brak, ali im nije uspjelo.

image

S kćeri Lily koju je dobio u prvom braku

-/THE PHOTO ONE/PROFIMEDIA

Nakon razvoda bio je u kratkoj vezi s glumicom i bogatom nasljednicom Bridget Rooney, s kojom je dobio četvrto dijete, sina Liama. Očinstvo je priznao tek kada ga je Bridget natjerala na test. Sina je navodno viđao jako rijetko.

Potom je bio u kratkoj vezi s Miss Amerike Tawny Little, pa s Carlom Bruni, bivšom manekenkom i bivšom prvom damom Francuske, a iz naručja otela joj ga je Elle Macpherson, slavna australska manekenka poznata pod nadimkom "The Body". Zajedno su živjeli 1996., a za nju je glumac rekao: "Osjećam da sam upoznao sebi ravnu, prekrasnu, talentiranu, duhovitu i ljupku osobu."

image

Na dodjeli Oscara 2022.

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No ni ta veza nije dugo trajala, a šarmantnog zavodnika povezivalo se još s Mirom Sorvino, Joan Lunden, Angie Everhart, drugom suprugom Donalda Trumpa Marlom Maples, Cheryl Tiegs, Courteney Cox, Tawny Little i Naomi Campbell. To sigurno nije cijeli popis žena koje su bar nakratko uživale u njegovom zagrljaju, no tek ga je smirila Christine Baumgartner. S njom je u vezi 23 godine, a u braku su od 2004.

Upoznali su se još osamdesetih godina na golf terenu, no ljubav je među njima planula tek krajem devedesetih godina prošlog stoljeća. Zanimljivo je da je 48-godišnja Christine diplomirala poslovnu ekonomiju na istom sveučilištu na kojem je studirao i Costner. Iako su prije vjenčanja prekinuli jer je tada glumac bio protiv toga da imaju djecu, pokleknuo je pred majčinskim željama svoje drage pa su sada roditelji 15-godišnjeg Caydena, 13-godišnjeg Hayesa i godinu dana mlađe Grace.

image

Kevin i supruga Christine Baumgartner sa sinovimaCaydenom Wyattom i Hayesom Loganom te kćeri Grace Avery 2015. godine

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tako je Kevin Costner sada otac sedmero djece, a otvoreno je progovorio o problemima koje mu je donijelo očinstvo, kako je sam rekao, dviju različitih dobnih skupina djece koja je dovela do neminovne međusobne ljubomore. Naročito kod starije djece koja ne žive s njim. Naime, između njegovog najstarijeg i najmlađeg djeteta razlika je od 26 godina.

"Uvijek među mojom djecom postoji ono malo sumnje volim li ih sve jednako. To je prirodno i u vezi toga se mora razgovarati, objasniti koliko je ljubav velika, i da ljubav prema jednom ne umanjuje ljubav prema drugom. Ljubav može obuhvatiti onoliko ljudi koliko treba biti u tom krugu ljubavi. Podsjetio sam svoju stariju djecu da su ona sa mnom provela duplo više vremena na ovoj planeti nego što će provesti ovi mlađi", rekao je svojedobno.

image

Krajem 2022. godine s Hayesom i Grace u shoppingu

NRP/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Dobrim odnosima s djecom iz prijašnjih veza sigurno je pridonijela i samozatajna Christine, koja je nekad zarađivala kao model, a onda je postala uspješna poslovna žena. Bavi se dizajnom torbica, a njezina linija Cat Bag Couture, bila je poznata po kolekciji modernih torbi za prijenosna računala. Njezine torbice bile su posebno popularne sredinom 2000-ih pa su ih nosile i glumice u kultnoj seriji "Kućanice".

Linker
24. travanj 2024 20:51