Humanitarna utakmica

Rakitići bili kod pape Franje, Raquel snimljena kako Svetom Ocu šapuće na uho

Osim našeg bivšeg reprezentativca, sa Svetom ocem pozdravila se i Rakitićeva supruga Raquel Mauri koja je prekršila protokol i papi nešto šaputala na uho.

Dok su naši reprezentativci igrali prvu pripremnu utakmicu u Riyadhu uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, bivši reprezentativac Ivan Rakitić u Rimu se družio s papom Franjom. Na audijenciju u Vatikanu primljen je s drugim nogometnim legendama povodom humanitarne Utakmice za mir (Partita per la Pace) koja se na Olimpijskom stadionu u Rimu igrala pod papinim pokroviteljstvom, a cilj je bio proširiti i ojačati njegov apel za mir među narodima i prestanak oružanih sukoba.

Utakmica se igrala između bijelog i plavog tima, Rakitić je nastupio za bijele, među ostalima uz Ronaldinha i Hrista Stoičkova, a pobijedili su plavi.

S papom Franjom susrela se i Rakitićeva supruga Raquel Mauri koja je Svetom ocu imala potrebu nešto reći, ali se njezino šaputanje na uho odužilo što se nije svidjelo papinom osiguranju pa ju je osoba iz protokola diskretno povukla za lakat.

image

Ivan i Raquel Rakitić

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Jer mnogi su željeli stisnuti ruku poglavaru katoličke crkve koji je blagoslovio sve prisutne i poručio nogometašima:

"Uvijek se misli samo na ratove koji ruše i uništavaju. A vi ste si uzeli vremena da dođete ovdje i slavite mir. A mir se stvara upravo ovakvim gestama, gestama bliskosti, gestama prijateljstva, gestama ispružene ruke, a ne s kamenom u ruci. Hvala vam na ovome. Male su to geste, ali su sjemenke mira, sjemenke koje su sposobne promijeniti svijet."

Linker
27. veljača 2024 11:04