IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Ni kriva ni dužna

Renee Zellweger napale plus size kolegice jer glumi krupnu ženu: ‘Otela nam je posao‘

Na setu NBC-jeve serije ‘The Thing About Pam‘ snimljenoj po istinitom događaju, nosila je posebno odijelo kojim je dobila potrebne kilograme, a plus size glumice tvrde da im je ‘otela‘ angažman.

Na setu NBC-jeve serije ‘The Thing About Pam‘ snimljenoj po istinitom događaju, nosila je posebno odijelo kojim je dobila potrebne kilograme, a plus size glumice tvrde da im je ‘otela‘ angažman.

Američka glumica Renee Zellweger našla se na piku plus size glumica i modela. Problem je, čini se, njezina naslovna uloga u NBC-jevoj seriji "The Thing About Pam" snimljenoj po istinitom događaju.

Renee tumači ulogu Pamele Hupp, bivše ugovarateljice životnog osiguranja koja služi doživotnu kaznu u zatvoru Chillicothe Correctional Center, Missouri, zbog ubojstva. Doduše, osuđena Pam tvrdila je tijekom suđenja da se samo branila kad ju je njena žrtva s posebnim mentalnim i tjelesnim potrebama, Louis Gumpenberger, napala. Bila je osumnjičena i za ubojstvo vlastite majke, što joj nikad nije dokazano.

Kako god bilo, Pam Hupp je krupne tjelesne građe, stoga je Renee Zellweger na setu ispod kostima nosila posebno odijelo, javlja Metro. Plus size influencerice i glumice tek je ovih dana uvrijedile činjenica da je glumica koristila spomenuti scenski rekvizit, premda je premijera prve sezone serije bila u ožujku ove godine.

image

Rene Zellweger kao Pam Hupp

NBC/PLANET/PROFIMEDIA

Uvrijeđene su jer je slavna Teksašanka prihvatila ulogu pokraj tolikih plus size kolegica koji su (da su im, eto, dali priliku), mogle uvjerljivije odglumiti Pam.

"Postoji mnogo nevjerojatno talentiranih plus-size glumica koje su mogle biti angažirane za ulogu umjesto Zellweger. Zašto su zanemarene? Zašto je spomenuto odijelo bolja opcija od glume žene koja i fizički odgovara ulozi?", pita se plus size spisateljica Sarah Alexander.

Glumica je damski odvratila kako je svoj posao odradila odgovorno i puna poštovanja.

image

Scena iz serije

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Uvijek postoji granica koju respektirate u ovakvim situacijama", rekla je zvijezda filmova o Bridget Jones zbog koje se drastično udebljala te smršavila nakon odrađenog agnažmana.

Postupak je vrlo izazovan za zdravlje i iscrpljujuć, pa ne čudi što je ovaj put prihvatila ponudu producenata koristiti posebno odijelo. Neki bi na setu radije vidjeli glumce čija težina odgovara ulozi jer vjeruju da su odijela za debljanje dehumanizirajuća za plus size osobe, no Renee Zellweger, bila mršava ili krupna, nije tek tako dvaput nagrađena Oscarom. Zacijelo je to bio odlučujuć argument zbog kojeg joj je ponuđena uloga.

Linker
25. travanj 2024 23:40