Profimedia
POSVE ISKRENO

Robbie Williams: U doba najveće slave živio sam na jednoj banani dnevno

Slavni glazbenik u četverodjelnom dokumentarcu koji ovih dana stiže na Netflix, a povodom 25 godina njegove solo karijere, otvoreno govori o trenucima najveće slave, teškom poremećaju prehrane, borbi s anoreksijom i propitkivanju oko glazbene karijere.

Slavni glazbenik u četverodjelnom dokumentarcu koji ovih dana stiže na Netflix, a povodom 25 godina njegove solo karijere, otvoreno govori o trenucima najveće slave, teškom poremećaju prehrane, borbi s anoreksijom i propitkivanju oko glazbene karijere.

‘‘Mogao bih napisati knjigu o samoprijeziru kada je u pitanju moj izgled. Čistu mržnju prema samome sebi. Ružan je osjećaj biti ružan. Imam tjelesni dismorfni poremećaj, I najgore što mogu u kratkom roku ‘nabaciti‘ i dvadeset kila viška. Dakle, možete zamisliti što moj um vidi. Ili možda ne možete, ali u svakom slučaju to je jebena katastrofa.‘‘, objavio je ljetos pjevač Robbie Williams na Instagramu i prvi put otvoreno progovorio o svojoj dugogodišnjoj borbi. Tjelesni dismorfni poremećaj se očituje kao zaokupljenost umišljenom ili minimalnom tjelesnom manom, a koja kod osobe izaziva značajnu uznemirenost i anksioznost te mu ometa socijalno, profesionalno ili drugo djelovanje.

image

Robbie Williams i supruga Ayda Field na predstavljanju njegovog dokumentarca u Londonu

JAMES GILLHAM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Robbie je ovih dana novinarima priznao kako je izgubio više od 12 kilograma u kratkom vremenu i to zahvaljujući lijeku, koji je sličan Ozempicu - lijeku za dijabetičare, a koji mnogi koriste za mršavljenje. "Čim dobijem nekoliko kilograma to je strašno loše za moje zdravlje. Imam osjećaj da ću izludjeti", rekao je Robbie.

Za britanski The Sun otkrio je kako se u prošlosti borio, s kako kaže, anoreksičnim epizodama kada je brojao svaku kaloriju koju unosi u organizam. Sve to i još mnogo više detalja iz privatnog života otkrit će u novom dokumentarnom serijalu koji s prikazivanjem kreće 8. studenog na Netflixu. A oni koji su već imali priliku pogledati epizode, tvrde da ćemo upoznati Williamsa kakvog još nismo do sada vidjeli.

‘‘Na vrhuncu karijere živio sam od jedne banane dnevno, odnosno samo 90 kalorija. Mislim da mene poremećaj prehrane prati cijeli život, to je ustvari neka mješavina svih poremećaja.

Imao sam ‘bigoreksiju‘ što znači da misliš da nemaš mišiće i masu, a ujedno imaš anoreksiju. Ipak postoji riječ koja nedostaje, a to je ono što sam ja. Kod mene je to bila ili restriktivna ili prekomjerna ishrana. Uglavnom, nikad mi nije bilo dobro. Postoji poremećaj prehrane samo nisam siguran kako se zove ovaj moj. Moja borba je stvarna, tuga ogromna i problem se s godinama neće smanjiti. U to sam siguran.‘‘

Robbie je podsjetimo ljetos imao dva koncerta u pulskoj Areni i pokazao se osim kao vrsni pjevač i kao izvanredan showman. Mnogi su nakon koncerata komentirali kako iz njega i dalje pršti energija kao i kada je započeo karijeru s bendom Take That i vjerojatno bi teško itko tada mogao i naslutiti s kakvim se zdravstvenim problemima bori cijeli život.

Linker
27. travanj 2024 13:09