Sporna salata

Ruska manekenka Irina Shayk izazvala bijes pratitelja zbog provokacije sa slovom ‘Z‘

Kad su razočarani fanovi pozvali modne kuće da preispitaju suradnju s Irinom, sporna fotografija je izbrisana uz opasku da se radilo samo o salati.

Sporni Instagram Story zbog kojeg se na slavnu manekenku Irinu Shayk obrušila lavina bijesnih komentara, izbrisan je u tren oka. Više nema ni spomena navodnom korištenju ozloglašenog slova "Z", simbola ruske agresije i ratnih zločina protiv Ukrajine, a ruski supermodel oglasio se komentarom: "Ponekad je salata samo salata. Obećavam da ovdje više neće biti kodiranih poruka ili političkih komentara. Želim svima ljubav", prenosi portal Papermag.

Podsjetimo, sve je počelo prošli tjedan, kad je bivša partnerica holivudskog glumca Bradleyja Coopera na Instagram Storyju objavila fotografiju tradicionalne salate od krumpira iz svoje rodne zemlje - uz šokantan potpis "Russianzz on Wednaday"!

image

Bradley Cooper i Irina Shayk i dalje su najbolji bivši.

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Objava je vrlo brzo postala viralna nakon što su je podijelili modni znalci Tony Liu i Lindsey Schuyler, osnivači Instagram profila Diet Prada koji prati relevantni događaji u modi, ali i društvenu pozadinu reklama i kampanja velikih modnih kuća. Imaju preko tri milijuna pratitelja, što je bitan detalj u priči o navodnom Irininom promoviraju simbola "Z".

Fanovi modnog portala zapitali su se kako je moguće da se manekenku - koja prema njihovom sudu promovira rusku agresiju - i dalje obasipa unosnim angažmanima?

Pojavili su se komentari u kojima se modne kuće pozivaju da "preispitaju suradnju" s manekenekom u slučaju da doista koristi zloglasni simbol. Podsjetili su i na činjenicu kako dosad nije komentirala strahote u Ukrajini niti je osudila rusku agresiju.

Tandem Diet Prade u međuvremenu je izbrisao optužujuću objavu, kao i prethodno podijeljenu fotografiju iz 2020. na kojoj nasmiješena Irina Shayk pozira s knjigom o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Ukratko, prisjela joj je krumpir salata, što god da je imala na umu dok ju je miješala i hvalila se svojim djelom na Instagramu.

Linker
19. travanj 2024 10:35