MICHAL CIZEK AFP
ZVIJEZDA GLADIJATORA

Russell Crowe nakon 40 godina napušta svijet glume: "Više me nikada nećete čuti"

Holivudski glumac otkrio je na 57. Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary u Češkoj da razmišlja o umirovljenju.

Holivudski glumac otkrio je na 57. Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary u Češkoj da razmišlja o umirovljenju.

Russell Ira Crowe, 59-godišnji glumac porijeklom s Novog Zelanda, nakon četiri desetljeća provedenih u filmskoj industriji razmišlja o završetku svoje glumačke karijere. Tijekom godina postao je holivudska zvijezda, a na 57. Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary koji je trenutno u tijeku, u Karlovim Varima u Češkoj, spomenuo je umirovljenje, prenosi Daily Mail. Naime, Crowe je primijetio da stari za taj posao, "Stanete ispred ogledala i kažete: Tko je to, dođavola?", rekao je novinarima na festivalu. Dodaje, "Sada sam u tom razdoblju."

image

Glumac Russell Crowe drži govor na 57. međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary u Češkoj

MICHAL CIZEK AFP

Zvijezda "Gladijatora" nastavila je vagati svoje mogućnosti, ističući kako 85-godišnji redatelj filma Gladijator, Ridley Scott, nastavlja s radom iako stari. "Za uzor ću uzeti Ridleya Scotta, on još uvijek otkriva nove stvari u svom radu. Ja ću jednostavno prestati i više me nikada nećete čuti. Nisam odlučio što će biti." Crowe se najvjerojatnije želi odmaknuti od Hollywooda i kako bi se skrasio u svojoj vezi s 32-godišnjom Amerikankom Britney Theriot, koja je također bila prisutna na festivalu. Bila mu je podrška kada je osvojio počasni Kristalni globus na ceremoniji otvaranja festivala za izniman doprinos svjetskoj kinematografiji.

image

Oskarovac Russel Crowe i njegova djevojka Britney Theriot na Filmskom festivalu u Karlovim Varima

MICHAL CIZEK AFP

Par je potvrdio svoju romansu o kojoj se dugo šuškalo poljupcem na teniskom terenu još u studenom 2020., a posljednjih su mjeseci nerazdvojni te su zajedno putovali po cijelom svijetu. U svibnju je Russell izašao na pozornicu u Sydneyju u sklopu svoje "Indoor Garden Party Tour" glazbene turneje s Britney. Russella i Britney redovito viđaju kako lete između Sydneyja i Coffs Harboura, gdje glumac navodno gradi filmski studio vrijedan 400 milijuna dolara pod nazivom "Aussiewood".

Glumac Russell Crowe poznat je po brojnim filmovima, poput "Man of Steel", "A Beautiful Mind", "Robin Hood", "Les Miserables" i drugi, a proslavio se ulogom Maximusa u epskom filmu "Gladijator" iz 2000. za koji je i osvojio Oscara. Godina 2024. rezervirana je za novi nastavak tog filma, "Gladijator 2", a Crowe govori kako bi trebao biti plaćen za količinu pitanja koja mu postavljaju o Gladijatoru 2, dok im on odgovara da uopće nije u tom filmu. Dodaje i da ne zna ništa o glumačkoj postavi, niti radnji. "Ja sam mrtav! Ali znam da ako je Ridley odlučio napraviti drugi dio priče, više od 20 godina kasnije, morao je imati vrlo jake razloge. Ne mogu zamisliti da je ovaj film išta drugo osim spektakularan.”

Dok Crowe ne odluči ide li u mirovinu, imat ćemo ga prilike gledati u nadolazećim filmovima kao što su “Lovac Kraven”, “Projekt Georgetown” i “Nürnberg".

Linker
27. travanj 2024 00:15