Potražila pomoć

Sama i gola tumarala ulicama: Glumica nakon psihotične epizode smještena na odjel

Nekadašnja zvijezda teen romantičnih komedija hospitalizirana je na 72 sata nakon što je navodno sama shvatila da izlazi iz psihotične epizode, tada je nazvala 911 i sama se prijavila hitnim službama.

Glumica Amanda Bynes je stavljena pod 72- satni nadzor liječnika na psihijatrijskom odjelu nakon što je "gola i sama" tumarala ulicama Los Angelesa. Glumica kojoj je ranije dijagnosticiran bipolarni poremećaj, a ustanovljeno je i da je koristila nedozvoljena sredstva, sama je zaustavila auto i rekla vozaču da upravo izlazi iz psihotične epizode. Tada je nazvala 911, a službenici su je prevezli u obližnju policijsku postaju gdje je stručnjak za mentalno zdravlje ustanovio da bi trebala pod privremeni nadzor. Vjeruje se da glumica tijekom psihotične epizode nije zadobila nikakve ozljede.

image

Amanda Bynes u siječnju 2023.

BACKGRID/PROFIMEDIA

U Sjedinjenim Državama postoje hitni odjeli za odrasle koji mogu privremeno smjestiti odrasle osobe sa psihičkim krizama, koji predstavljaju prijetnju za sebe ili za druge, a takva psihijatrijska hospitalizacija traje 72 sata. Bipolarni poremećaj karakteriziraju manične i depresivne epizode koje mogu trajati od nekoliko dana do nekoliko tjedana. Bynes navodno nije uzimala svoje lijekove prije nego je stavljena na odjel, kazao je njen bivši zaručnik Paul Michael za Page Six.

Bynes se u subotu, samo dan prije nego su je pronašli da tumara gola, trebala pojaviti na sajmu posvećenom devedesetima, zajedno s kolegama glumcima s kojima je radila na seriji "All That". No u zadnji čas je otkazala dolazak, kazavši da ju je spriječila nepoznata bolest. Prije gotovo godinu dana sudskom odlukom ukinuto je skrbništvo koje je osam godina imala njena majka Lynn, a sudac je odlučio da takav pravni dogovor više nije potreban. Glumica je stavljena pod skrbništvo 2013. nakon što je imala nekoliko uznemirujućih incidenata, među kojima je bilo i navodno podmetanje požara ispred kuće.

image

Amanda Bynes i Paul Michael snimljni 2020. sježe nakon zaruka

AFC/SPLASH/PROFIMEDIA

"U posljednjih nekoliko godina radila sam na tome da poboljšam svoje zdravlje, tako da mogu živjeti i raditi samostalno. I nastavit ću svoje zdravlje stavljati kao prioritet", kazala je Bynes preko svog odvjetnika u ožujku 2022. Dodala je da se veseli poslovnim planovima, među kojima je bilo i izbacivanje vlastite linije parfema.

Glumica je navodno "bila jako dobro", pisali su američki mediji u to vrijeme. Bila je zaručena za Paula Michaela, koji studia pravo i radi u zdravstvu, veza im je bila malčice burna, a zaruke su prekinuli u srpnju 2022. godine, no navodno su već u kolovozu iste godine obnovili svoju vezu. Pretpostavlja se da i dalje žive zajedno, ali se nisu ponovno zaručili.

Linker
24. travanj 2024 17:06