POSVETA S POTPISOM

Samo je jedan Karl: Zanosna trudnica Rihanna u Chanelu odala počast slavnom dizajneru

Pop kraljica s Barbadosa u svom je stilu najavila najvažniji modni i društveni događaj godine koji je posvećen legendarnom njemačkom kreatoru.

Najuzbudljiviji modni događaj godine MET Gala ove se godine održava 1. svibnja i pod nazivom "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" vodi nas na modno putovanje sa slavnim, nikad prežaljenim dizajnerom koji nas je napustio prije četiri godine. Njemački modnik kreator zauvijek je obilježio modnu industriju, a najpoznatiji je po radu za francusku kuću Chanel, koju je osamdesetih godina prošlog stoljeća vratio na vrh i udahnuo joj novi život. Jedan i jedini Karl radio je i za Fendi, Chloe, Patou, Balmain, kao i za modnu kuću koja nosi njegovo ime, ali prva asocijacija na njega bila je i ostaje - Chanel.

Zbog toga mu je uoči MET Gale dirljivu objavu posvetila i Rihanna, pop kraljica s Barbadosa koja većinu prihoda posljednjih godina ostvaruje od odjeće i kozmetike sa svojim potpisom.

image
BACKGRID/THEHAPABLONDE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Premda je u visokoj trudnoći s drugim djetetom Rihanna je odjenula čupavu bijelu kratku haljinu s potpisom brenda Coperni i Chanelovu crnu jaknu od umjetnog krzna, te naočale čiji je okvir izrađen u obliku prepoznatljivog Chanelovog loga.

Riječ je o komadima koje je francuska modna kuća predstavila u kolekciji jesen/zima 1994./1995., a objavu na twitteru Rihanna je popratila riječima "A još nije ponedjeljak", što je jasna aluzija da će biti jedna od glavnih zvijezdi ove godine na crvenom tepihu MET Gale. Prema svemu sudeći na crvenom tepihu možemo očekivati razne arhivske komade jer se odjeća s potpisom Karla Lagerfelda čuva i predaje u naslijeđe kćerima i unukama, a njegove kreacije neizostavan su dio suvremene modne povijesti.

image

Rihanna i Karl Lagerfeld 2009.

GUIGNEBOURG DENIS/ABACA/SHUTTERSTOCK
Linker
22. travanj 2024 20:15