Nepoželjni

Sean Penn i Ben Stiller dobili trajnu zabranu ulaska u Rusiju

Slavni holivudski glumci zbog podrške Ukrajini dospjeli su na listu od tisuću uglednih Amerikanaca koji nisu poželjni u Rusiji, a među njima su predsjednik Joe Biden, glumac Morgan Freeman i Mark Zuckerberg

Prošli tjedan ruska vlada objavila je imena 25 Amerikanaca koje je dodala na listu nepoželjnih osoba u Rusiji te im trajno zabranila ulazak u zemlju. Lista od sada skoro tisuću imena se širi od kada je SAD osudile agresiju na Ukrajinu i uvele sankcije ruskim građanima, a ovaj tjedan osim ministrice trgovine Gine Raimondo i nekoliko senatora, na listu su dospjeli i holivudski glumci Sean Penn i Ben Stiller. Njih dvojica otvoreno kritiziraju Rusku agresiju na Ukrajinu, a obojica su usred ratnih zbivanja bila u Kijevu i sastala se s predsjednikom Volodimirom Zelenskim što naravno Putinov režim ne odobrava.

image

Volodymyr Zelenskyy i Ben Stiller, za vrijeme njegovog posjeta Ukrajini 20. lipnja

ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Stiller se sastao sa Zelenskim u lipnju u ulozi veleposlanika dobre volje Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice. Bio je ogorčen i užasnut onime što je vidio, naročito humanitarnom katastrofom i stotinama tisuća izbjeglica koji diljem Europe traže utočište od rata.

image

Sean Penn u Ukrajini snima dokumentarac o ruskoj agresiji

OFFICE OF THE PRESIDENT OF UKRAINE/COVER IMAGES/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA OFFICE OF THE PRESIDENT OF UKRAINE/COVER IMAGES/INSTARIMAGES

Sean Penn je prvi je put ove godine u Ukrajinu stigao dan prije ruskog napada na tu zemlju zbog snimanja dokumentarnog filma ‘‘Vice‘‘. Dokumentarac se tada bavio ruskom invazijom na Krim i političkim pritiscima na Ukrajinu, a Penn nije ni slutio da će biti živi svjedok pravih ratnih razaranja koja su počela potpuno iznenada, dan nakon njegovog dolaska.

Tako su se ovo dvoje glumaca i humanitaraca pridružili svom kolegi Morganu Freemanu kojem je već otprije zabranjena ulazak u Rusiju, a tamo više ne može ići niti Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka.

Linker
15. travanj 2024 20:28