Novi domaći naslov

Serija koja puno obećava: Mila Elegović, Filip Juričić i Arija Rizvić otkrivaju sve detalje

Televizijska kuća RTL predstavila je novu seriju koja će se na malim ekranima emitirati od ove jeseni! Ugostili su ekipu Glorije te smo razgovarali s glumcima.

Ove srijede televizijska kuća RTL predstavila je novu seriju, veliku poslasticu koja će ove jeseni gledatelje prikovati za male ekrane. Riječ je o dramskoj seriji s elementima humora, a iza nje stoji prepoznatljiv tim autora sastavljen od Mirne Miličić, Vlade Bulića i Gorana Rukavine. Snima se prema najvišim standardima u novoizgrađenom studiju u zagrebačkom Jadran filmu gdje su ugostili ekipu Glorije te smo s glumcima popričali o seriji.

Inače, radnja serije prati mladića koji je zvijezda nogometnog kluba Croatia, a pred njim je transfer života u Španjolsku. Glavni lik Alen Stošić, kojeg utjelovljuje glumac Marko Braić, doživio je nesreću tijekom procesije u rodnom mu Kamenu, u kojoj je ozlijedio koljeno te je morao početi ispočetka. Tridesete su ga okrutno dočekale, transfer mu je propao, a doživio je i krah veze s nekadašnjom misicom Kristinom koju fantastično igra glumica Arija Rizvić. Tu je i glumica Tea Šimić koja je oživjela lik Maje Romić, odvjetnice koja preuzima Alenov sudski proces s pohlepnom bivšom djevojkom. Kada Alenova karijera naglo propadne, ruše se i snovi njegova oca Mirka, odnosno glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji očajnički pokušava doseći toliko željen uspjeh.

image

Marko Braić

Cropix

Ova serija prikazuje ‘hrvatski san‘, važnost obitelji, ambicija, ljubavi i naravno – novca te su to ujedno i glavne niti vodilje. Nekretnine, novac, i nogomet, priznali mi ili ne, goruće su teme hrvatskog društva, a baš u takvom kontekstu odvija se i fabularna nit ove, najavljene hit serije.

„Bila mi je fascinantna procesija ‘Za križen‘, za koju se ljudi upisuju dvadeset godina unaprijed. Palo nam je napamet kako se lik, kojeg i nije previše briga za to, snalazi kada mu se bane na vrata i zahtijeva od njega da nosi križ na procesiji, za što ga je otac davnih dana zapisao. Kada smo odlučili da se lik bavi nogometom, otvorio se jedan cijeli novi prostor. Tu su i doživljaji obitelji čiji klinac odjednom vrijedi nekoliko milijuna eura - tako je krenula inicijalna priča. Volimo stvarati ambiciozne likove koji imaju svoje mane, no uvijek se trudimo prikazati ih iz pozitivne perspektive. Obiteljske vrijednosti ostaju im svetinja, bez obzira na to koliko velike prepreke im se nađu na putu”, rekli su tvorci serije.

Osim toga, okupili su sjajnu glumačku ekipu sastavljenu od plejade legendarnih glumaca iz regije, ali i mladih nada koje puno obećavaju.

image

Frano Lasić

CROPIX

Glavna muška uloga pripala je mladom Marku Braiću dok se u naslovnoj ženskoj ulozi našla Tea Šimić. Gledatelji će imati priliku u ulozi glavne negativke pratiti Ariju Rizvić, a sjajna je vijest da se nakon niza godina na hrvatske ekrane vraćaju i proslavljeni Emir Hadžihafizbegović te Frano Lasić, koje ćemo prvi put u njihovim karijerama gledati kako igraju zajedno. Serija donosi i likove snažnih žena, koje će veliki dio zapleta i raspleta serije držati u svojim rukama. Među njima gledatelji će moći pratiti i sjajne Andrijanu Vicković, Ivanu Krizmanić, Milu Elegović, Nadiju Cvitanović i Petru Dugandžić. Usto što će Lasić i Hadžihafizbegović prvi put glumiti zajedno, gledatelje će radovati i to što će se ponovno zajedno naći Žarko Radić i Nada Gačešić Livaković, koji su zajedno igrali i u ‘Kapelskim kresovima‘.

image

Mila Elegović

Cropix

„Jako sam sretan i počašćen što sam dobio povjerenje u jednoj ovako velikoj seriji. Ogroman je posao preda mnom i pred cijelom ekipom serije. Priča je jako moćna, a kolege su vrhunski profesionalci”, govori bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović, a Frano Lasić dodaje „Istaknuo bih zgodno napisan scenarij jer tekst i priča su vrlo važni. Ako je pitka priča koja se lako čita, onda će i gledatelji moći lako pratiti i bit će im zanimljivo. Druga stvar je ta što sam ja oduvijek želio studirati arhitekturu, čak sam i pokušao, nažalost, nisam uspio pa sam završio na sasvim drugom poslu”, govori glumac

Filmska i kazališna diva, glumica Mila Elegović također je otkrila svoje dojmove, kako se priprema za seriju te koliko se pronašla u ulozi koju utjelovljuje.

„Imala sam čast što sam dobila direktan poziv, bez audicije, za ovu seriju. Istina je da se to ne događa često, ali kada vas nazovu i kažu: ‘Ovo je direktan booking‘, onda je to zaista divno. Zahvalna sam RTL-u i nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje. Moja uloga je uloga T-rex žene s puno novca koja je jako moćna! Ona zna sve o novcu, sposobna ga je sama zaraditi, oštroumna je i pametna. Naime, ona također ima nedovršenu priču sa svojim bivšim mužem. Glumica Buga Marija Šimić mi je kćer, a suprug mi je Zlatan Zuhrić Zuhra. Ova uloga donijela mi je i luksuz da s njom mogu jesti u finim restoranima, obilaziti divne lokacije, a to i je ono što ja volim”, prepričava Mila Elegović koja dodaje koliko joj vremena oduzima snimanje serije

image

Mila Elegović

Cropix

„Prednost kada ne igrate glavnu ulogu je u tome da ne trebate stalno biti na snimanju. Dođem, odradim nekoliko svojih scena, i idem dalje. Paralelno radim u kazalištu Komedija na predstavi „Važno je zvati se Ernest”, te su mi oni odobrili ovaj angažman u seriji samo ako budem na svim kazališnim probama. Sve stižem”, kaže glumica te otkriva ima li običaj sebe gledati na televiziji

„Ja nemam problem s tim, uvijek bacim oko da vidim jesam li dobro postavila lik i odigrala onako kako sam zamislila. Volim pogledati zato da vidim što trebam ispraviti i ima li mjesta za promjenu. Ja se inače s tim ne bavim, pogledam prve dvije ili tri epizode neke serije koju sam igrala i ako je to - to, onda više ne gledam”, iskrena je Mila dok razgovaramo u prostoriji u kojoj snimaju seriju

image

Arija Rizvić

Cropix

Uhvatili smo i glumicu Ariju Rizvić, koja priznaje da igra ‘iritantan‘ lik, no smatra da će se mnogima svidjeti.

„Ova uloga je u potpunosti različita od mene i moje osobnosti. Ona se zove Kristina i glavni je negativan lik u seriji. Djevojka je Alena Stošića, ali naposljetku mislim da će je gledatelji zavoljeti, unatoč tome što je pomalo naporna”, kaže glumica Arija Rizvić koja je došla na audiciju i s lakoćom prošla sva tri kruga.

image

Filip Juričić

Cropix

Razgovoru se pridružio i vrhunski kazališni i filmski glumac Filip Juričić koji ni sam ne zna koja mu je ovo serija po redu. Počašćen je upravo kao i Mila, što je dobio direktan poziv da doprinese ovom projektu.

„Istina je, dobio sam direktan poziv da sudjelujem u seriji, pritom moji najdraži redatelji rade na njoj. Naime, dobio sam ulogu koja nije glavna, ali je vrlo zanimljiva. Ja sam sa strane. Trener kluba, jedan pravi zagrebački ‘fakin‘. Imam dvije bivše žene, plaćam tri alimentacije. Uglavnom više gledam mamice na terenu, a manje se bavim nogometom. Sve je opušteno, iskreno, veseli me to što ću biti tu negdje sa strane, a opet me ima u seriji. Sviđa mi se lik koji utjelovljujem, a zovem se Goran”, zaključuje Filip Juričić

Linker
18. travanj 2024 16:59