uživa u odmoru

Severina opisala prizor koji neće zaboraviti: ‘Mnoštvo ljudi, a svi kao djeca ispuštaju uzdahe‘

Pjevačica trenutno ‘puni baterije‘ u azijskoj državi Jordan, gdje je jahala na devi u pustinji, namazala se blatom iz Mrtvog mora te se divila Izgubljenom gradu.

Severina se svake godine počasti putovanjem na mjesto na kojem nije nikada bila. Za kraj ove godine otputovala je u Jordan iz kojega se svako malo javlja, objavljujući impresivne fotografije na Instagramu.

Svoj profil "podebljala" je fotografijama iz pustinje, fotografirala se s devom, premazana ljekovitim blatom, a posjetila je i najpopularniju i mnogima najljepšu znamenitost Jordana - Petru, napušteni grad i arhitektonsko čudo. U vrijeme antike Petra je bila glavni grad naroda Nabatejaca, a poslužila je i kao jedna od lokacija gdje se snimao film o Indiani Jonesu. Prvo je s vodičima u noćnim satima obišla Petru za poseban doživljaj, a potom i za dana.

"I napokon Petra... koju sam oduvijek htjela vidjeti, naravno, prvo zbog Indiane Jones. Kao mala, mislila sam da je ovo iza mene kulisa iz filma... Noć prije nastanka ove fotke, otišli smo prvo u noćni kilometarski obilazak kroz kanjon, gdje nam se napokon ukazala ova Riznica. Mnoštvo ljudi, a svi kao djeca ispuštaju uzdahe nad prizorom koji se ne može zaboraviti", napisala je oduševljena Severina.

Za posjet Petri, Severina je odjenula narančastu midi haljinu te se zaogrnula širokim šalom s etno motivima. Da joj pješačenje i razgledavanje bude ugodno, obula je tenisice koje su za posjet pustinji najpraktičnije.

Severina se u prijašnjim objavama pohvalila da je kao prvu postaju izabrala grad Jerash, koji je uz Petru najveća turistička znamenitost te zemlje. Naseljen je od doba neolitika, a zlatno razdoblje doživljava kada je došlo pod vlast starih Rimljana.

Severina će se sigurno dobro odmoriti jer je uskoro za kraj godine čeka novogodišnji koncert u rodnom Splitu na kojem će nastupiti uz Vojka V.

Linker
25. travanj 2024 02:14