Severina Vučković

 SAšA BURIć/CROPIX
Novi obrat

Severini vraćen sin, pjevačica poručila: "Sretna sam, ali nema mjesta euforiji. Borba se nastavlja"

Odlukom splitskog Županijskog suda dječak je vraćen majci, odnosno sada Severina i Milan ponovno dijele skrbništvo nad dječakom koji je na današnji dan, 20. veljače, proslavio 12. rođendan.

Odlukom splitskog Županijskog suda dječak je vraćen majci, odnosno sada Severina i Milan ponovno dijele skrbništvo nad dječakom koji je na današnji dan, 20. veljače, proslavio 12. rođendan.

"Ovo je mali korak za čovjeka, ali velik za sve žene koje se kao i ja godinama povlače po centrima socijalne skrbi, posebnim skrbništvima, sudovima, a pritom su još bile zlostavljanje i psihički i fizički i institucionalno. Javnost je pokazala svoju snagu", kazala je Severina Vučković za Gloriju nedugo nakon što su mediji izvijestili o novom obratu koji je uslijedio u borbi za skrbništvo nad njezinim 12-godišnjim sinom Aleksandrom.

Naime, prije nešto manje od mjesec dana pjevačica je ostala bez skrbništva nad 12-godišnjim sinom Aleksandrom kojeg je dobila u vezi sa srpskim poduzetnikom Milanom Popovićem koji je tada dobio samostalno skrbništvo. Novom odlukom splitskog Županijskog suda dječak je vraćen majci, odnosno sada Severina i Milan ponovno dijele skrbništvo. Splitski je sud, kako javlja Slobodna Dalmacija, na svojoj sjednici održanoj 6. veljače ove godine ponovio je svoju prijašnju pravomoćnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni "roditeljsku skrb obavljati sporazumno, zajednički i ravnopravno".

"Vijest sam primila u predivnoj Istri gdje slavimo dva rođendana moja dva najvažnija muškarca - sina Aleksandra i menadžera Tomice Petrovića. Sretna sam, ali osim rođendanske, nema mjesta euforiji. Presuda je istovjetna presudi iz 2021. Naravno, da je sve bolje od oduzimanja djeteta i njegovog viđanja dva puta tjedno po četiri sata bez da za to postoji ikakav razlog. No, nastavljam borbu, na ovome neću stati – tražit ću samostalno skrbništvo i svakako se nastavljam boriti za sve žene, odnosno njihovu djecu s kojima se sustav lopta kao s krumpirima, kako sam to rekla nakon objave odluke Vrhovnoga suda", rekla nam je pjevačica.

Komentirajući novu odluku suda naglasila je i da nije uopće očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo donijeti novu odluku, jer do sada je u njezinom slučaju, odnosno u slučaju njezinog djeteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije. Posebno je veseli što je nova odluka objavljena na dan kada u njezinom domu vlada slavljenička atmosfera, a svojim najdražim slavljenicima rođendan je čestitala i putem društvenih mreža. "Prije 12 godina, u Splitu je pao snijeg… Moj Tomica je od mene iz rodilišta otišao na proslavu svog rođendan kod Graše. Zaspala sam oko 20:00h i rekla - "Nemojte me buditi". U 21:05h probudio me doktor i rekao - "Severina, vrime je, idemo u rađaonu". U bunilu sam uzela mobitel da javim mami. Na mobitelu je bila poruka Tomice… "Ajmo, hani, hopsa, hopsa, pa da Aleksandar i ja slavimo zajedno. U 23:05h se rodio najljepši anđeo na svijetu, a ja sam postala najsretnija žena na svijetu. Sretan rođendan, sine... i tebi, hani", napisala je pjevačica u objavi.

Inače, spor Severine i Aleksandrovog oca, poduzetnika Milana Popovića, vezano uz skrbništvo traje više od deset godina, a presudom Vrhovnog suda od 16. siječnja, koji je prema pisanju medija prihvatio reviziju tužitelja zbog povrede Zakona o parničnom postupku, ukinuta je odluka splitskog Županijskog suda iz 2021. prema kojoj su oba roditelja zajednički dijelila skrbništvo nad sinom. Severina je tada poručila da će se za svoje dijete boriti do zadnje kapi krvi, a podršku su joj pružile i brojne poznate osobe.

image

Severina u društvu majke Ane na nedavno održanom Zlatnom Studiju na kojem je osvojila nagradu za pjevačicu godine

VEDRAN PETEH/CROPIX

"Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, koje odgajam i školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvrijedila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam je sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom", poručila je pjevačica i svoju bitku, kako se čini, opet dobila.

Linker
26. travanj 2024 02:13