Šokantno otkriće

Shakira je otišla iz Barcelone sa sinovima, svekar je u tome imao ključnu ulogu

Dom u kojem je podizala sinove pripao je bivšem koji ga je darovao ocu Joanu Piqueu, a on joj je uputio zahtjev da se iseli do 1. travnja ili plaća nadoknadu za korištenje kuće.

Preseljenje s djecom na drugi kraj svijeta prije završetka školske godine, što je ovih dana napravila Shakira, bila bi prihvatljiva odluka tek rijetkim roditeljima. Mnogima, naime, nije bilo jasno zašto ne pričeka lipanj i kraj školske godine kada bi njezinim sinovima, desetogodišnjem Milanu i osmogodišnjem Sashi, bilo lakše napustiti rodni grad i zaputiti se s mamom u Miami. Kolumbijska pop pjevačica tek je na nedavnom oproštaju od grada u kojem je godinama živjela otkrila da su otišli sada jer su morali. Njezin bivši svekar, Joan Pique, novi je vlasnik kuće u kojoj je živjela s bivšim suprugom Gerardom Piqueom. Bez imalo oklijevanja, uputio joj je mailom "obavijest o deložaciji" ako do 1. travnja ove godine ne napusti kuću u Barceloni. Radi se o nekada sretnom domu u kojem je s bivšim partnerom podizala djecu, ali i o mučnom prizoru obiteljske drame zbog njegove prevare s Clarom Chijom Marti - nakon čega se njihova 11-godišnja veza više nije mogla spasiti.

Na balkonu te iste vile Shakira je svojedobno postavila i sad već legendarnu lutku vještice koja gleda u pravcu susjedne kuće, gdje živi njena bivša svekrva, liječnica Montserrat Bernabeu (koja ju je svojedobno ošamarila) i spomenuti svekar.

Vila u kojoj je pjevačica živjela s bivšim pripala je njemu, a on ju je, kako stvari stoje, darovao ocu. Prema pisanju španjolskih medija, bivši svekar još je 13. ožujka obavijestio Shakiru da se iseli do 1. travnja ili plati naknadu za stanovanje. Javnost se zgraža jer unuci nisu ni spomenuti niti se mislilo o njihovoj dobrobiti. Čini se da je riječ o revanšu obitelji Pique: žele joj vratiti lopticu zbog osvetničke pjesme i podrške fanova, iako će njihovi unuci pred kraj školske godine morati promijeniti i državu i grad i školu. Najtužnije od svega je to da je otac dječaka šutio, kao da ga se to ne tiče.

Imajući sve to na umu, ne čudi što se Shakira u nedjelju, u zračnoj luci, rasplakala. Dugo je, uplakana, grlila prijatelje prije nego što je ušla u svoj zrakoplov, piše The Mirror. Dok su se vrata privatnog mlažnjaka polako zatvarala, poslala je dirljiv tweet: "U Barceloni sam svojoj djeci htjela pružiti stabilnost, istu stvar koju sada tražimo na drugom kraju svijeta. Danas započinjemo novo poglavlje u potrazi za našom srećom. Hvala svima koji su me ohrabrivali, brisali mi suze, inspirirali me i poticali da rastem. Hvala mojim španjolskim fanovima koji su me uvijek štitili svojom ljubavlju i odanošću."

image

Shakira sa sinovima napušta Barcelonu

EUROPA PRESS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Shakirin odlazak uslijedio je nakon što je izvela osvetničku pjesmu u emisiji Jimmyja Fallona. Pjesmu je opisala kao "zdrav način za kanaliziranje uskovitlanih emocija" i dodala da je morala "trpjeti toliko s...a".

Nedugo nakon gostovanja u "The Tonight Showu" pjevačica se rasplakala dok je bila u kupovini u New Yorku. Španjolske novine "El Periodico" izvijestile su da je razlog bio navodni e-mail bivšeg svekra i prijetnja deložacijom ne ode li do navedenog roka. Vjerojatno je to razlog zbog kojeg je u oproštaju od Barcelone na samom kraju rekla: "Stvari ne ispadnu uvijek onako kako smo ih sanjali. Ponekad trčimo prema cilju, ali tamo ne stižemo. Ne sumnjajte u to da ću ja do svog cilja ipak stići."

Linker
18. travanj 2024 22:31