Sharon Stone

 PROFIMEDIA/CANVA
Emotivna čestitka

Sharon Stone čestitala majci 91. rođendan: "Još uvijek predivna"

Američka glumica Sharon Stone s majkom Dorothy se snažno povezala tek u zreloj dobi, kad se ona uključila u brigu o njezinom oporavku od moždanog udara.

Američka glumica Sharon Stone s majkom Dorothy se snažno povezala tek u zreloj dobi, kad se ona uključila u brigu o njezinom oporavku od moždanog udara.

Kao tinejdžerka Sharon Stone je svojoj majci mnogo toga zamjerala, zbližile su se i snažno povezale tek u zrelim godinama, a holivudska glumica mnoge je raznježila emotivnom čestitkom koju je uputila mami Dorothy Stone za njezin 91. rođendan na svom profilu na Instagramu

"MAMA, rođena 1933., još uvijek predivna", napisala je kratko glumica i oduševila mnogobrojne pratitelje. Uz objavu je priložila fotografiju svoje majke koja je u braku s pokojnim suprugom Josephom Williamom Stoneom, metalskim radnikom koji je preminuo 2009. od fatalnih posljedica zloćudne i Parkinsonove bolesti, provela šezdeset godina i podigla četvero djece. Sa sinovima Michaelom i Patrickom Josephom, te kćerima Emmom i Sharon živjeli su na farmi u Meadvilleu u Pennsylvaniji i svoju djecu su od malih nogu navikli su na težak rad i brigu o životinjama.

image

Sharon Stone s majkom Dorothy Stone

FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Sharon Stone bila je njihovo najnadarenije dijete i najbolja učenica, ali je zbog karijere u show biznisu prekinula svoj studij književnosti na Sveučilištu Edinboro i posvetila se modelingu i glumi. No, njezino djetinjstvo nije bilo nimalo idilično, jer je Sharon i njezinu sestru Kelly zlostavljao i spolno napastovao djed s majčine strane, o čemu je progovorila u svojoj autobiografiji. Premda se o tome kao adolescentica sramila bilo kome išta reći, podsvjesno je majci zamjerala što je nije zaštitila od napasnika koji je preminuo kad je bila 14-godišnjakinja.

image

Sharon Stone s roditeljima Josephom i Dorothy, te sestrom Kelly u Los Angelesu 2007.

HAHN LIONEL/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

U holivudsku elitu lansirala ju je uloga u erotskom trileru Paula Verhoevena "Sirove strasti" 1992., u kojem joj je partner bio Michael Douglas. "Nakon prvog vikenda "Sirovih strasti" u kinima moj život više nikad nije bio isti. Iz garaže sam izašla u svom dvosjedu i stala na prvom semaforu, a nakon što su me prepoznali gomila ljudi je okružila moj auto, a neki su se i popeli na njega", ispričala je Sharon Stone, koja je devet godina nakon uloge koja ju je proslavila doživjela težak moždani udar.

Njezina majka Dorothy posvetila se kćeri tijekom oporavka koji je potrajao čak sedam godina, a Sharon Stone se s njom nakon toga pojavljivala na brojnim humanitarnim događajima čija je bila organizatorica i pokroviteljica. Sharon Stone će 10. ožujka proslaviti 66. rođendan, a sa sinovima Liardom i Quinnom živi na imanju u West Hollywoodu.

image

Sestre Sharon i Kelly Stone s majkom Dorothy na humanitarnoj gala svečanosti u Beverly Hillsu 2012.

CELEBRITY PHOTO/AVALON/PROFIMEDIA
Linker
27. travanj 2024 07:50