NEJA MARKIČEVIć/CROPIX
GDJE SU DANAS...

Sjećate li se pobjednika prve tri sezone showa "The Voice"?

Nina Kraljić, Ruža Janjiš i Vinko Ćeremš bivši su najbolji glasovi Hrvatske, ali se samo dvoje od njih nastavilo baviti glazbom.

Nina Kraljić, Ruža Janjiš i Vinko Ćeremš bivši su najbolji glasovi Hrvatske, ali se samo dvoje od njih nastavilo baviti glazbom.

Ususret završnici četvrte sezone glazbenog showa ‘‘The Voice Hrvatska‘‘ prisjetili smo se troje pobjednika ovog popularnog showa čija je prva sezona prikazana 2015., druga 2016., a treća 2019. godine.

NINA KRALJIĆ

image

Nina Kraljić predstavljala nas je na Euroviziji

JONATHAN NACKSTRAND AFP

U prvoj sezoni showa 2015. uvjerljivo je pobijedila Nina Kraljić kojoj je već na audiciji njezin mentor Jacques Houdek rekao "Ti si već Voice, najljepši glas koji sam do sada čuo". U njegovom timu došla je i do pobjede, a iste godine objavila je i svoj prvi singl "Zaljuljali smo svijet", pjesmu povodom koje je godinu dana kasnije dobila i Porina za novog izvođača godine.

Izabrana je i kao predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2016. u Stockholmu s pjesmom "Lighthouse" koja nas je nakon dvije godine odvela u glavno natjecanje. Iste godine objavila je debitantski i do sada jedini album "Samo", a inspiracija su joj world music i filmska glazba s etničkim prizvukom. Puno se bavila i sinkronizacijom crtanih filmova, a prije dvije godine otvorila je studio Heka u kojem se bavi terapijama zvukom.

‘‘Mogućnosti rada na sebi kroz medij zvuka je bezgraničan i iscjeljujući kao i sama glazba! Nakon edukacije na ‘Peter Hess® Akademija’ s položenim diplomama za certificiranog zvukoterapeuta uz položenu neurologiju za pomoć klijentima s neurološkim problemima te edukacije na ‘The British Academy of Sound Therapy – BAST’ za certificiranog vokalnog terapeuta, ulazim još dublje u materiju pomaganja i rada kroz glazbu, zvuk i pjevanje. Napokon s punim srcem i velikim zadovoljstvom otvaram Studio Heka (riječ Heka je staro božanstvo wellnessa, lijekova i zdravlja) za vokalne radionice, satove pjevanja, zvučne masaže, zvučne kupke, zvučne koncerte, tehnike disanja i vođene meditacije sve u svrhu uživanja u blagodatima glazbe i istraživanja svojih potencijala kroz zvuk i zdrave vibracije. Radujem se druženju i radu s vama!‘‘, stoji na stranicama njezinog studija.

RUŽA JANJIŠ

image

Ruža Janjiš

Pobjednica druge sezone bila je Ruža Janjiš koja je od početka osvojila publiku kao i svoju mentoricu Indiru Levak. Njezin vrsni vokal vodio ju je iz emisije u emisiju i na kraju njezina pobjeda i nije bila neko iznenađenje.

‘‘Ovo je stvarno ostvarenje sna. Nisam očekivala da ću pobijediti. Pobjeda mi je otvorila vrata glazbenog svijeta i više ne moram zvati ljude i sve sama pripremati. Sad znam da ću snimiti album za Universal i, nadam se, napraviti pravu karijeru. Vjerujem da ćemo ići u smjeru pop-rocka jer volim nešto grublji izričaj, uz puno gitara‘‘, izjavila je nakon pobjede Ruža Janjiš.

No od njezine karijere na kraju nije bila ništa, a više nije aktivna ni na društvenim mrežama.

VINKO ĆEMERAŠ

image

Vinko Ćemeraš

BORIS PEHAR

Vinko Ćemeraš iz Čapljine pobijedio je u trećoj sezoni showa ‘‘The Voice‘‘. Mentor mu je bio Davor Gobac koji je čak pustio i suzu na njegovu izvedbu pjesme ‘‘Pelin i med‘ u finalnoj emisiji. Danas nastupa s bendom Talvi Tuuli, iza sebe ima osvojen Porin, a natjecat će se i na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Lying Eyes". Osim što će je izvesti, Vinko je i autor glazbe, teksta te aranžmana.

Tridesetogodišnji Ćemeraš glazbom se bavi od petnaeste godine, a iza sebe ima nekoliko pjesama među kojima su “Samo da ti si tu”, “Krijesnice”, “Vrijeme” i “Nešto kao život". Porina je osvojio za album ‘‘Na putu‘‘ koji je proglašen Najboljim albumom rock glazbe. Od troje pobjednika, Vinko je danas glazbeno najaktivniji, a možda - baš poput Nine Kraljić - bude i predstavnik na Euroviziji.

Linker
27. travanj 2024 20:37