DONNA KARAN NEW YORK

 DONNA KARAN NEW YORK/PROMO
Sa stilom

Slavna dizajnerica okupila supermodele 90-ih i najavila veliki povratak nakon 24 godine

Povratak dizajnerice Donne Karan nakon što se 2000. godine povukla, kad je njezin brend preuzeo konglomerat LVMH, ovjekovječila je Annie Leibovitz na zajedničkoj fotografiji osam velikih manekenki 90-ih.

Povratak dizajnerice Donne Karan nakon što se 2000. godine povukla, kad je njezin brend preuzeo konglomerat LVMH, ovjekovječila je Annie Leibovitz na zajedničkoj fotografiji osam velikih manekenki 90-ih.

Malo je dizajnera i brendova zbog kojih će osam legendarnih manekenki iz 90-ih pozirati na povijesnoj fotografiji, koja je uz to predstavlja i jednu od najboljih vijesti u svijetu mode od 2000. godine. Riječ je novosti vezanoj uz modnu ikonu Donnu Karan: prije 24 godina objavila je da se povlači s mjesta glavne dizajnerice kuće Donna Karan International, nakon što ju je preuzeo luksuzni konglomerat LVMH - ali sada je, na oduševljenje modnih znalaca, najavila povratak. Njenu odluku "popratila" je fotografija Annie Leibovitz na kojoj poziraju Cindy Crawford, Linda Evangelista, Amber Valletta, Shalom Harlow, Carolyn Murphy, Imaan Hammam, Karlie Kloss i Liya Kebede. Najkraće rečeno, velike žene podržale su jednu od najvećih dizajnerica. Opet se pokreće jedinstvena modna priča.

Super modeli svojim lookom na zajedničkoj fotografiji, odaju počast monokromnom odjevnom stilu zaposlenih, uspješnih žena Donne Karan. Dizajnerica je estetiku urbanog, praktičnog luksuza digla na razinu svojevrsnog modnog pokreta. Nadogradila je stil dobro odjevenih poslovnih žena znajući da one u odijelu ili naoko jednostavno krojenom sakou s košuljom (košulje Donne Karan su, uz Carolinu Herreru, jednostavno nenadmašne) žele ostati dame. I sve to pretočila u jednu od najpoznatijih i najomiljenijih modnih marki. U priopćenju DKNY koje prenosi InStyle, navodi se kako će "bezvremenska elegancija, osnažene žene i pristupačan luksuz - prilagođen današnjim ženama", ostati najvažniji dio estetike Donne Karan. O čemu se radi, jezgrovito je objasnila Linda Evangelista u intervjuu kojim je popraćeno povijesno okupljanje super modela.

image

Donna Karan uvela je novi stil odijevanja koji slavi moć žene i njihovih tijela

ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Donna predstavlja snagu i senzualnost. Možeš biti tko god želiš”, opisala je rad dizajnerice koju pamtimo po popularnoj liniji "essentials" Donne Karan New York. Njome je u modi štošta promijenila. "Uvela je novi stil odijevanja koji slavi moć žene i njihovih tijela", pojasnila je Cindy Crawford u popratnom razgovoru povodom okupljanja slavnih manekenki, dodajući kako će pokretanje brenda objediniti prošlost, sadašnjost i budućnost tvrtke. U kolekciji Donna Karan New York‘s Spring 2024. dostupnoj od 8. veljače ove godine na njezinoj online platformi, nalaze se suvremeni klasici poput DKNY pamučnih košulja, drapiranih haljina nosivih i nakon radnog remena, laganih (proljetnih) sakoa inspiriranih formulom za odijevanje Done Karan "7 Easy Pieces".

"Ovdje se ne radi samo o odjeći. Uvijek se radilo o ženi u odjeći", sažela j Amber Valletta filozofiju 75-godišnje dizajnerice. Annie Leibovitz nije, pak, ništa izjavila. Svoje je "rekla" fotografijom koja slavi modu i žensku moć.

Linker
27. travanj 2024 21:36