Noćno snimanje

Slavna holivudska glumica u užem centru Zagreba snimala akcijske scene za novi film

Kate Beckinsale tijekom snimanja filma ‘Canary Black‘ bilježi svaki korak na društvenim mrežama dok noću upoznaje grad i zagrebačke vatrogasce.

Britanska filmska zvijezda Kate Beckinsale dobro se zabavlja na snimanju špijunskog trilera "Canary Black" u Zagrebu, najvećoj filmskoj produkciji koja je od osamostaljenja stigla u Hrvatsku. Tumači glavnu žensku ulogu, ucijenjenu agenticu CIA-e čijeg je supruga otela teroristička organizacija, a čak 130 predviđenih lokacija obuhvaćaju centar grada.

image

Zadnje upute prije filmske klape.

DAMIR KRAJAC CROPIX

Francuski redatelj i snimatelj Pierre Morel (proslavio se akcijskim hitom "Taken" s Liamom Neesonom, Maggie Grace i Famke Janssen u glavnim ulogama) pohvalio se da Zagreb ima baš onakvu atmosferu kakvu je zamislio u novom filmu. Snima se noću, što Kate Beckinsale, zvijezdi fantastične franšize Underworld u kojoj tumači glavnu žensku ulogu vampirice Selene, nije novost.

image

Većinu scene snimila je u automobilu.

DAMIR KRAJAC CROPIX

Štoviše, njezine objave na Instagramu otkrivaju da unatoč napornom radnom rasporedu pronalazi vremena za zabavu. Nedavno je upoznala grupu zagrebačkih vatrogasaca koji su se zacijelo pobrinuli da tehnički zahtjevno snimanje teče glatko.

Doduše, grad je od ovog vikenda pa do četvrtka, 17. studenog ostao bez tramvajskih noćnih linija koje prometuju kroz centar, no to je mala cijena s obzirom na (besplatnu) promociju metropole na Instagram profilu holivudske zvijezde.

Nedavno je snimala na Trgu kralja Tomislava, njezine su akcijske scene (uglavnom ih odrađuje bez kaskadera) nedavno zatvorile i Hebrangovu ulicu, a isprobala je i bicikle ispred Muzeja Mimara.

Tom prilikom se oglasila dvoznačnom, šaljivom objavom:"Toplo bih savjetovala da stavite zabavu među noge želite li vrlo brzo upoznati gomilu hrvatskih vatrogasaca".

Uz nju i prijateljicu na biciklu, pozirala je i grupa nakon kršnih zagrebačkih vatrogasaca koji kao da nisu mogli povjerovati svojoj sreći. I promociji kakvoj se ni u snu nisu nadali.

Glumica je i u subotu izazvala pomutnju u gradu, unatoč sitnim satima i činjenici da je većinu scena snimala u automobilu nedaleko od Umjetničkog paviljona na Trgu kralja Tomislava.

image

Zagreb na društvenim mrežama besplatno promovira holivudska zvijezda.

DAMIR KRAJAC CROPIX

No, i to je bilo dovoljno da fotografi zabilježe trenutak kad je, čekajući svoj red na setu, sa znatiželjom promatrala zgrade oko sebe zaključivši zacijelo da i uspavani grad može biti zanimljiv i lijep.

Linker
23. travanj 2024 13:38