HAHN LIONEL/ABACA/SHUTTERSTOCK
ODBIJAO JE LIJEKOVE

Slavni glumac hitno operiran zbog blokade na srcu: ‘20 godina sam ignorirao upozorenja‘

Ray Romano posljednja dva desetljeća vodi bitku s povišenim kolesterom. Svoga je stanja bio itekako svjestan, no unatoč upozorenjima liječnika odbijao je uzimati lijekove.

Ray Romano posljednja dva desetljeća vodi bitku s povišenim kolesterom. Svoga je stanja bio itekako svjestan, no unatoč upozorenjima liječnika odbijao je uzimati lijekove.

Američki glumac Ray Romano, široj publici najpoznatiji po ulozi u sitcomu "Svi vole Raymonda", ovog je tjedna gostujući u podcastu "WTF with Marc Maron" otkrio kako je nedavno bio podvrgnut operaciji srca. Naime, liječnici su na jednoj od njegovih glavnih arterija otkrili 90-postotnu blokadu te mu je postavljen stent, a Ray kaže kako je za dlaku izbjegao ono najgore.

image

Ray Romano

ANGELA WEISS AFP

"Imao sam sreće što smo ga pronašli prije nego što sam doživio srčani udar", priznao je glumac, koji posljednja dva desetljeća vodi bitku s povišenim kolesterolom. Svoga je stanja bio itekako svjestan, no unatoč upozorenjima liječnika odbijao je uzimati lijekove.

"Svaki put sam im rekao da me puste da to učinim sam. Otišao bih kući, jeo bih kako treba - ne veganski, ali malo zdravije - no ubrzo bih počeo varati. I tako u krug" rekao je Romano. Međutim, ranije ovog mjeseca snimajući svoj novi film "Somewhere in Queens", osjetio je snažne bolove u prsima.

image

U filmu ‘The Irishman‘ s Robertom De Nirom i Alom Pacinom

NETFLIX/STX ENTERTAINMENT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Nazvao sam svog agenta u jedan ujutro jer nisam mogao spavati. Ne mogu to učiniti, govorio sam mu. Zato što sam, ne šalim se, morao otići svom kardiologu u New York i popeti se na traku za trčanje i napraviti test opterećenja zbog bolova", ispričao je Ray, koji sada uzima lijekove. Da se može vratiti 20 godina unatrag, kaže, otpočetka bi ih uzimao i tako pokušao spriječiti da ikada dođe do blokade.

Linker
26. travanj 2024 05:07