SHUTTERSTOCK EDITORIAL
teške optužbe

Slavni glumac optužen je za silovanje četiri žene, on odlučno odbija optužbe

Russell Brand, britanski komičar i glumac suočio se s teškim optužbama žena koje je navodno zlostavljao u doba svoje najveće popularnosti kada je otvoreno govorio o svom nezasitnom seksualnom apetitu i promiskuitetnom životu.

Russell Brand, britanski komičar i glumac suočio se s teškim optužbama žena koje je navodno zlostavljao u doba svoje najveće popularnosti kada je otvoreno govorio o svom nezasitnom seksualnom apetitu i promiskuitetnom životu.

Na ‘adresu‘ britanskog komičara i glumca Russella Branda stigle su opasne optužbe koje uključuju predatorsko ponašanje te emocionalno i seksualno zlostavljanje četiriju žena, iako se nagađa da ih je bilo mnogo više - čak na stotine. Do žena koje ga optužuju došla je udružena istraga medija The Sunday Times, The Times i Channel 4 Dispatches, a među njima je i stanovita Alice koja je u vrijeme neprimjerenih odnosa s Brandom imala samo 16 godina. Ona tvrdi da ju je tada 31-godišnji komičar dovodio doma na neprimjerena druženja, učio ju da laže roditeljima, slao usred noći limuzinu po nju. ‘‘Bio je vrlo vješt u predstavljanju samog sebe. Kao u šali govorio bi ‘ja sam ženskar, ja sam ovisnik o seksu, možda sam i neprikladan, ali to je sve šala i zezancija‘. To je bila kao neka dimna zavjesa kojom bi zamračio svoje mračno ponašanje‘‘, kazala je Alice u televizijskoj ispovijesti.

image

Komičar se posljednjih godina potpuno smirio uz suprugu i djecu





BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Ta se veza kao i ostale, dogodila u doba njegove najveće popularnosti, između 2006. i 2013., kada je snimio neke od svojih najvećih holivudskih filmova. Druga ga je žena optužila da ju je silovao u njegovom američkom domu, a treća žena tvrdi da ju je komičar seksualno napastovao dok je radila s njim u Los Angelesu te da joj je prijetio tužbom ako ikome kaže. Četvrta također tvrdi da ju je emocionalno i seksualno uznemiravao.

Na optužbe je odgovorio i uznemireni komičar koji nikada nije skrivao da je u prošlosti bio promiskuitetan, ali je ustvrdio da nikada, baš nikada nije bio s nekim tko nije pristao na odnos te da apsolutno odbija te optužbe. Tvrdi da je uvijek bio otvoren o svom seksualnom životu o kojem je pisao i u knjigama, i užasnut je da sada to dobiva kriminalni kontekst. Reakciju na optužbe pustio je na svom YoutTube kanalu, no kako stvari stoje morat će ih i iznijeti na mnogo ozbiljnijem mjestu.

Inače, Russell Brand bio je u medijski eksponiranom braku s pjevačicom Katy Perry, u vezi s Kate Moss, a od 2017. je u braku s Laurom Gallacher s kojom ima 6-godišnju kćer Mabel i dvije godine mlađu Peggy.

Linker
27. travanj 2024 04:25