Cillian Murphy

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Ne vraća se na staro

Slavni oskarovac progovorio o prehrani i otkrio koja mu namirnica trenutno u životu najviše nedostaje

Irski glumac Cillian Murphy, koji je za ulogu atomskog fizičara Roberta Oppenheimera dobio Oscara, u podcastu Marca Marona otkrio je pojedinosti iz privatnog života koji dobro čuva od javnosti.

Irski glumac Cillian Murphy, koji je za ulogu atomskog fizičara Roberta Oppenheimera dobio Oscara, u podcastu Marca Marona otkrio je pojedinosti iz privatnog života koji dobro čuva od javnosti.

Proslavio se glavnim ulogama u televizijskom serijalu "Peaky Blinders", te atomskog fizičara Roberta Oppenheimera u biografskom filmu "Oppenheimer" za koju je 47-godišnji irski glumac Cillian Murphy ove godine dobio svog prvog Oscara. No, slava ga nije promijenila pa sa suprugom Yvonne McGuinness, umjetnicom iz Kilkennyja, te sinovima Malachyjem i Aranom, i dalje živi povučeno u predgrađu Dublina, što je potpuno atipično za zvijezdu njegovog kalibra, a u podcastu Marca Marona nedavno je podijelio djelić svoje intime.

U svijetlu svojih najpoznatijih uloga sa svojim domaćinom razgovarao je o svojim gastronomskim preferencijama i načinu prehrane, te otkrio da je posljednjih godina pobornik veganske prehrane, što znači da je s jelovnika izbacio sve namirnice životinjskog podrijetla - uključujući mliječne prerađevine i jaja.

image

Supružnici na dodjeli SAG nagrada

JAY L. CLENDENIN/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Poznato je kako je Murphy svojevremeno da poveća tjelesnu masu i ojača muskulaturu za ulogu žestokog uličnog momka iz Birminghama u seriji "Peaky Blinders", premda je tada bio vegetarijanac iz uvjerenja, ponovno počeo konzumirati meso, a na snimanju, premda je nepušač, nije vadio cigaretu iz usta, jer je ona opasnim frajerima iz tog vremena bila zaštitni znak.

A pripremajući se za ulogu američkog fizičara Roberta Oppenheimera, koji će u kolektivnom sjećanju čovječanstva zauvijek ostati upisan kao tvorac atomske bombe, izgladnjivao se kako bi što više nalikovao znanstveniku ovisnom o cigaretama i alkoholu.

image

Tipičan veganski obrok od kivija, badema, kokosa, riže i sjemenki bundeve

AMALIA BUSSARD/SHUTTERSTOCK

Oppenheimer je sa svojih 182 centimetra visine težio svega 58 kilograma, pa je Cillian Murphy sa svojih 177 centimetara trebao izgubiti četvrtinu svoje tadašnje težine. Da je Murphy za tu ulogu gladovao otkrila je njegova kolegica Emily Blunt u razgovoru za filmski portal Extra, kad joj je izletjelo da je bilo dana kad je Cillian živio na jednom bademu. I sam glumac je kasnije u razgovoru za britanski The Guardian priznao kako je znatno smršavio za ulogu, ali je odbio reći koliko je kilograma izgubio. Isto je tako odbio opisati čime se i koliko hranio, jer ne želi druge poticati na ludosti kakve sam čini.

image

Cillian Murphy sa suprugom Yvonne McGuinness

HFPA/THA/SHUTTERSTOCK

No, u podcastu Marca Marona otkrio je što mu iz prethodnog života danas kao veganu najviše nedostaje na stolu. "To je sir, definitivno sir", izjavio je glumac koji će se u ulogu gangstera Tommyja Shelbya u filmskoj verziji "Peaky Blindersa" vratiti ove jeseni. No, otkrio je da za tu ulogu neće ponovno početi jesti - meso. S tim je, kaže, zauvijek raščistio.

Linker
28. travanj 2024 15:43