tužan oproštaj

Slomljena Barbara Nola nakon smrti supruga: "Svijet je stao, dušo moja"

Vijest o preranoj smrti zagrebačkog redatelja potresla je cjelokupnu hrvatsku javnost, a ponajviše njegovu suprugu Barbaru, sina Jakova i kćer Maru koji su se do posljednjeg trenutka nadali da će pobijediti opaku bolest.

"Svijet je stao, dušo moja", po prvi put oglasila se glumica Barbara Nola na društvenim mrežama nakon što joj je 29. listopada preminuo suprug, proslavljeni zagrebački redatelj Lukas Nola.

Uz dirljive riječi dubokog značenja kojima je opisala kako se osjeća, objavila je informaciju o komemoraciji koja će se održati u kinu Tuškanac u četvrtak u podne i sprovodu koji će biti na Krematoriju u petak u 14 sati.

U neizmjernoj boli s kojom se mora nositi, Barbara Nola je odabrala pravu riječ za oproštaj od svoje životne ljubavi. Jer njih dvoje bili su jedna duša, ljubav kakva se rijetko sreće i koja je u njihovim srcima jednakim intenzitetom stanovala od prvog susreta prije skoro trideset godina. Jedan drugom bili su bezrezervna podrška, on nije propustio niti jednu njezinu predstavu, svaki dan kuhao joj je ručak, zajedno su držeći se za ruke odlazili na tržnicu ili u šetnju gradom...

image

Barbara i Lukas Nola u svom zagrebačkom domu prije dvije godine

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Glupo mi je kad čujem nekoga da kaže: Mi smo prvo bili strastveni ljubavnici pa smo onda postali najbolji prijatelji. Mislim da cijeli život treba održavati strast", rekao je Lukas prije nekoliko godina o svojoj ljubavi prema Barbari.

A ona je progovorila što im je donijela njegova bolest s kojom se počeo boriti prije osam godina.

"Teški su trenuci vjerojatno kušnja svake ljubavi, a nas je na sreću to samo još više povezalo. Kada zajedno prođete tako dramatične trenutke i proživiš takvu bitku zajedno, onda se spajaš na još jednoj novoj razini u odnosu na onu u kojoj dijeliš samo ugodne ljubavne trenutke. Još se više divim Lukasu nakon što sam vidjela kako se hrabro i borbeno nosio s bolešću i onda se još malo više zaljubim u njega", rekla je.

Nažalost bolest je ovaj put bila jača, a Barbari je otrgnula srodnu dušu i ostavila prazninu s kojom će se sigurno teško nositi. Takve velike ljubavne priče u životu su rijetke, a utjeha joj može biti što je jedna od sretnica koja ju je istinski proživjela.

Linker
17. travanj 2024 21:07