Vječna ljubav

Slomljena Tihana opisala posljednje trenutke sa Sašom: ‘Čekao me da se oprostimo‘

Poznata modna agentica i nekadašnji voditelj desetljećima su bili oličenje idealnog i skladnog para.

Posljednji ispraćaj Saše Zalepugina bit će u četvrtak, 1. prosinca na zagrebačkom Krematoriju, obavijestila je o tome njegove brojne prijatelje i štovatelje voljena supruga Tihana Harapin-Zalepugin.

Pokop će se održati tog dana u 10 ujutro na zagrebačkom Krematoriju, a svi koji će to htjeti tad će se moći oprostiti od legendarnog televizijskog voditelja, autora i urednika, koji je preminuo u subotu od posljedica moždanog udara. Iako će to biti njegov posljednji ispraćaj, njegova ljubav neće mu ni tada reći konačno - zbogom.

"Ja to ne bih mogla izgovoriti taman kada bih to i željela, jer Saša za mene nije otišao. Ja sam, naravno, svjesna, da njega fizički više nema, ali ja i dalje osjećam da je on tu uz mene", kazala je poznata modna agentica Tihana Harapin-Zalepugin za Jutarnji list.

image

Ove godine proslavili su 30. obljetnicu braka

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Saša je u subotu 16. listopada doživio moždani udar u svom domu te je završio u bolnici u Zagrebu, gdje je stavljen u induciranu komu. Tihana je proteklih mjesec otvoreno govorila koliko joj je teško te se na mrežama često prisjećala lijepih uspomena sa svojim Sašom.

"Nosim se. Držim se. Zaspim, pa se probudim u noći, pa zveknem tabletu. Idem, trudim se ... Saša je bio moj život. Prijatelj. Ljubavnik. Ljubav. Brat. Tata. On je meni bio sve. I ostao mi je sve i dalje", kroz plač je pričala Tihana i otkrila kako je u petak imala predosjećaj da će po posljednji puta vidjeti svog supruga.

Tog je petka imala gomilu obaveza, ludi dan u kojem je zaboravila i mobitel, no bez obzira na sve jurila je u bolnicu, gdje ga je mjesec i pol posjećivala svaki dan u 16 sati.

"Dok sam hitala prema njemu u mislima sam cijelo vrijeme ponavljala ‘Molim te, čekaj me, molim te, čekaj me...‘. Ja ni sama ne znam koliko sam prometnih prekršaja napravila na putu prema bolnici, ali stigla sam na vrijeme, pet minuta prije četiri sata. Uzela sam kavu iz automata da je i tog dana, kao i posljednjih skoro mjesec i pol, popijem u Sašinom društvu, no kada sam ga vidjela kako leži, ja sam samo klonula. Legla sam uz njega na krevet i prvi put otkako je on završio u bolnici zaplakala. Plakala sam kao ljuta godina jer sam osjetila da posljednji puta ležimo jedno uz drugo. Ja sve ovo vrijeme prije toga nisam nikad ni suzu pustila pred Sašom, sve sam ih isplakala daleko od njega jer nisam željela da me on ‘vidi‘ kako plačem. U petak je bilo drugačije. Ja tog dana nisam željela otići od njega, a morala sam otići zbog Mini koja me čekala doma. Cijelog sam ga izljubila. Ljubila sam mu obraze, ruke, dragala sam ga po kosi... I kad su mi onda u subotu ujutro javili da je on otišao, ja sam znala da je on dan prije mene čekao da se oprostimo i bilo mi je lakše jer smo jedno drugom rekli ‘doviđenja‘, ali ne i ‘zbogom‘ jer ja Sašu cijelo vrijeme osjećam tu, kraj sebe... I ja sam sada, upravo zbog toga što smo se stigli oprostiti, što nam je svemir to dozvolio, nekako mirnija sama sa sobom", potreseno i iskreno priča Tihana za Jutarnji.

image

Tihana i Saša svako ljeto provodili su na Hvaru

DUJE KLARIC/CROPIX CROPIX

Još jednom je ponovila koliko su bili povezani, Saša i Tihana su bili jedan od naših najpoznatijih i najdugovječnijih javnih parova. Upoznali su se još 1974. godine kad su zajedno radili, ljubav im se dogodila ipak nešto kasnije - 1988. Početkom godine su proslavili 30. godišnjicu, a prije Tihane, Saša je bio u braku iz kojeg ima sina Sašu.

"Hvar je za mene i Sašu ‘naš otok‘ jer smo se tamo upoznali 1975. godine, dok sam ja radila kao manekenka, a on kao režiser. Tu smo se zapazili, a ljubav se dogodila 14 godina kasnije te smo se vjenčali 1992. godine", otkrila je prije tri godine u razgovoru za Gloriju.

"Zaprosio me na Ibizi, baš na njegov rođendan, u srpnju. Odmah mi je tada rekao da bi volio da se na moj rođendan, za mjesec i pol dana, i vjenčamo. Tako je i bilo", ispričala nam je prije nekoliko godina Tihana i dodala da su svadbu imali u restoranu, nekad legendarnom, "Kod Drageca" u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt, na koju su im došli prijatelji s kojima su se tada družili. Par je svako ljeto provodio na svom magičnom otoku Hvaru, gdje su bili i ovog ljeta.

Linker
25. travanj 2024 07:21