Slave žensku snagu

Snažne, moćne i neovisne: S Nikom Turković i Nelom razgovarali smo o ljubavi, samoći i emancipaciji

Glazbenice, ali i prijateljice na Međunarodni dan žena objavile su svoj prvi zajednički duet "Mogu i sama".

Mogu i sama, tratiti vrijeme svojim danima. Mogu i sama, brisati suze sa svog ramena...novi su stihovi prve zajedničke pjesme "Mogu i sama" dvije žene sa stavom. One su pjevačice Nika Turković i Nela Đinđić. Ok, one su i prijateljice, kantautorice, cool mlade žene koje se ne boje reći što misle i osjećaju, a to nam je naša/njihova borba dala - prikladno na današnji Međunarodni dan žena!

S ove dvije kantautorice razgovarali smo o ljubavi, samoći, snazi, emancipaciji, "traćenju" vremena, ali i idealnim ili nužnim slikama i praksama ljubavi.

"Osjećaj koji imaš kada si stvarno u nekoj ljubavi, u nekom skladnom odnosu kakav god on bio je mir", priznaje Nika. Nela se nadovezala sa svojim iskustvenim uvidom:"Naravno da se treba boriti za ljubav, ustrajati ako to ima smisla, ali ako nema i ako nema više ljubavi, odnosna i komunikacije, onda se stvarno ne treba boriti, treba ići dalje."

Suradnja dviju sjajnih kantautorica moćna je girl power himna koja u sjećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, "Mogu i sama", prva je pjesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i glazbu.

image

Šminka: Sonja Kvesić

Frizura:Glamour

VEDRAN PETEH/CROPIX

Snimanje pjesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od naših najcitiranijih znanstvenica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. Singl "Mogu i sama" zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do prvijenac "Melodrama", Nela je postala upečatljiv dio glazbene scene, cijenjena zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Njeni singlovi redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a s "Nebo gori" i "Nepokoriva" najavila je velike zaokrete u zvuku, dok će kompletan drugi album biti realiziran u 2024. Nika Turković jedna je od najuspješnijih mladih kantautorica čiji je hvaljeni album prvijenac "11" dva puta zasjeo na vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. I Nikino novo izdanje planirano je za tekuću godinu, a idealno ga je najavio singl "Ima smisla" s kraja 2023.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
Linker
18. ožujak 2024 15:10