Zanimljiva predstava

Sobinove "Šapice" osvanule i na kazališnim daskama, na sceni mu se pridružila i Katarina Baban

Naš slavni glumac i kolumnist Glorije Glam do sada je napisao šest knjiga. Najuspješnija mu je prva pod nazivom "Šapice" koja kroz dva psića govori o prijateljstvu, toleranciji i prihvaćanju drugih i drugačijih, a sada će kroz te vrijednosti promovirati i kroz kazališnu predstavu.

Nije tajna da je našem popularnom glumcu i kolumnistu Glorije Glam Slavku Sobinu hobi pisanje dječjih slikovnica, a sada je jednu od njih - ‘‘Šapice‘‘, pretočio i u kazališnu predstavu. Premijera je održana na maloj sceni koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, a u poučnoj priči koja govori o važnosti prijateljstva, tolerancije i prihvaćanju drugih i drugačijih, u ulogama dva psića pojavili su se autor slikovnice i Katarina Baban. Publika je predstavu dočekala s oduševljenjem i dvorana je prštala dječjim smijehom i veseljem. Među publikom koja se odlično zabavila su bili i Sobinovi i Katarinini kolege i prijatelji Nataša Janjić, Frano Ridjan, Matko Knešaurek, Petra Kurtela, Korana Gvozdić, Sementa Rajhard, Luka Nižetić, Marijana Batinić, Danijela Pintarić i mnogi drugi.

image

Slavko Sobin i Katarina Baban oduševili su i nasmijali publiku

FILIP POPOVIć
image

Rezanje torte za premijeru

FILIP POPOVIć

"Presretan sam, čak i pomalo iznenađen što su ovako genijalno reagirala i djeca i odrasli i veselim se svim izvedbama koje nas čekaju u ovo blagdansko vrijeme. Prava mala terapija za kraj godine. Gušt je dijeliti scenu s Katarinom, mislim da je ona jedna od najraznovrsnijih hrvatskih glumica i radili smo s nekom lakoćom koja se, nadam se, prenosi i vidi na sceni", rekao je Slavko Sobin nakon premijere, a oduševljenje reakcijom publike nije skrivala ni Katarina Baban.

image

Slavko Sobin kao psić skitnica

FILIP POPOVIć

"U pozitivnom sam šoku da je publika ovako oduševljeno reagirala na predstavu. Djeca i roditelji su izašli presretni s predstave što je najbolji znak da smo ljepotu ‘Šapica‘ uspješno prenijeli s papira na scenu. Ta me slikovnica oduševila na prvo čitanje zbog načina na koji je Slavko prenio životno važne poruke jednostavnim putem, lako shvatljive i najmanjem uzrastu, ali i odraslima. Kada imaš tako predivnu priču uvijek postoji mali strah da ju prenošenjem na scenu ne zakineš ili da ne izostaviš one sitne ljepote teksta. Drago mi je što smo uspjeli u želji da donesemo nježnu i poučnu predstavu. Gušt je dijeliti scenu sa Slavkom jer sam cijelo vrijeme imala dojam kao da se igramo, što je po meni najveća ljepota ovog posla."

image

Marijana Batinić

FILIP POPOVIć
image

Petra Kurtela

FILIP POPOVIć
image

Matko Knešaurek

FILIP POPOVIć
image

Nataša Janjić Medančić sa suprugom Nenadom i sinom Tonijem

FILIP POPOVIć
image

Sementa Rajnhard

FILIP POPOVIć
image

Luka NIžetić

FILIP POPOVIć

Nakon premijere, Slavko i Katarina imaju popunjen raspored do kraja godine pa će sa "Šapicama" gostovati u Splitu, Pločama, Podgori, otoku Hvaru, a pred zagrebačku publiku u Lisinski vraćaju se 17. prosinca. Zato tko još nije kupio svoju kartu neka ju na vrijeme nabavi jer će sigurno uživati u priči koja se baš događa u blagdansko vrijeme.

Kad se jednog dana, pred sam Božić, na ulici sretnu dva psa – jedan mali, ulični, ničiji i sretan s onim što nema i jedan kućni, dobro odgojen, nezadovoljan s onim što ima bit će to početak jednog velikog prijateljstva.

Prijateljstvo, tolerancija i prihvaćanje drugačijih vrijednosti smisao su života ili bi to barem trebali biti. To je ono što će mališani moći naučiti iz ove predstave, a odrasli se prisjetiti, ako su kojim slučajem zaboravili.

Linker
12. travanj 2024 01:29