Dvostruka kruna

Što dotakne postaje zlatno: Reynolds s igračima i navijačima burno proslavio pobjede svog kluba

Holivudski glumac postao je prije dvije godine suvlasnik velškog nogometnog kluba Wrexham AFC. Sada su i muški i ženski tim pobjedonosno prešli u više razine natjecanja.

Holivudski glumac kanadskog porijekla Ryan Reynolds doživio je pravu nogometnu ludnicu na europski način kad je sa svojim klubom, velškim Wrexhamom AFC, proslavio dvostruku krunu i dvostruki prelazak u viši rang natjecanja. Muška ekipa kluba čiji je glumac suvlasnik, zajedno s kolegom Robom McElhenneyem, osvojila je, naime, naslov u poluprofesionalnoj Nacionalnoj ligi (National League) i prešla u Englesku nogometnu ligu (English Football League), natjecanje profesionalnih nogometnih klubova iz Engleske i Walesa, objavio je People. I djevojke su napredovale, Wrexhamove nogometašice su pobjedom u doigravanju prešle iz druge lige u natjecanje Genero Adran Premier, što je najviši rang ženskog nogometnog nadmetanja u Walesu.

Dvostruku su krunu igrači i vodstvo kluba proslavili burno, vozeći se na otvorenom autobusu, uz podršku tisuća navijača koji su potpuno ispunili rutu dugačku oko devet kilometara kojom se autobus polako kretao. „Prvi utorak u svibnju. Kakva nezaboravna večer!”, napisao je Reynolds u objavi na Instagramu.

I on i McElhenney bili su ganuti reakcijama navijača i euforijom koja je zahvatila grad Wrexham i njegovih oko 44.000 stanovnika. „Sve što imam miriše na šampanjac, pivo i travu. Još uvijek sam negdje između smijeha i jecanja. Ovaj grad i ovaj sport jedna su od najromantičnijih stvari na svijetu. Hvala, Wrexham”, napisao je Reynolds nakon pobjede 3:1 nad Boreham Woodom. „Sigurno mi je dim ušao u oči”, napisao je McElhenney o svojoj emotivnoj reakciji na pobjedu i promaknuće.

Dvojica glumaca kupila su klub 2021. o čemu je snimljen i dokumentarac „Welcome to Wrexham”. S novim gazdama sportska se sreća promijenila na bolje i poslije samo dvije sezone Wrexham se vratio u profesionalne vode, odnosno u League Two, što je najniži rang Engleske nogometne lige. Iz istog su natjecanja ispali 2008. godine, pa je zbog toga ovaj uspjeh još miliji igračima i navijačima.

Reynoldsova supruga, glumica Blake Lively, isprva, kako pišu mediji, nije baš bila sretna zbog suprugove investicije, no kasnije mu je pružila podršku i s djecom posjetila klub. Bučnoj proslavi nije prisustvovala, ali kad je vidjela ove prizore vjerojatno je prihvatila da je Ryanova kupnja nogometnog kluba bila dobra odluka.

Linker
19. travanj 2024 09:47