Z.J/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Nova zvijezda

Što znači biti kći glazbene dive? Sa samo 11 godina Blue Ivy nastupa pred desecima tisuća ljudi

Najstarija kći slavne pjevačice i glazbenog mogula Jay-Zija, "karijeru" je započela kao beba stara samo dva dana kada je tata njezino gugutanje i plač uvrstio na svoj singl "Glory" koji je odmah zauzeo vrhove muzičkih top ljestvica i proslavio malenu Blue Ivy.

Najstarija kći slavne pjevačice i glazbenog mogula Jay-Zija, "karijeru" je započela kao beba stara samo dva dana kada je tata njezino gugutanje i plač uvrstio na svoj singl "Glory" koji je odmah zauzeo vrhove muzičkih top ljestvica i proslavio malenu Blue Ivy.

U sklopu svoje svjetske turneje "Renaissance", američka pjevačica Beyoncé​ ovih je dana nastupila u Parizu, gdje joj se na pozornici kao članica plesne skupine, tijekom izvođenja tri pjesme, pridružila najstarija kći Blue Ivy. Istu stvar ponovila je i jučer u Londonu, na Tottenhamovom stadionu.

Ponosna mama nastupom svoje kćeri pohvalila se na društvenim mrežama gdje se vidi kako 11- godišnja djevojčica suvereno vlada scenom. Što i ne čudi jer kako kaže stara poslovica - jabuka ne pada daleko od stabla. A malena Blue Ivy od rođenja prati mamu na svim njezinim nastupima pa nije ni čudo da je krenula njezinim koracima. U Parizu ju je iz publike bodrila mlađa Beyoncéina kćer, malena Rumi koja je držala natpis – "Volimo te Blue".

Beyoncé i glazbeni mogul Jay-Z, roditelji su Blue Ivy te petogodišnjih blizanaca Rumi i Sira. Iako djeca imaju dadilje, roditelji se trude da su što više s njima pa ih vode na sva putovanja i turneje. A "karijera" Blue Ivy je počela je samo dva dana nakon rođenja. Naime, Jay-Z je njezino gugutanja i plakanje snimio i uvrstio na svoj singl "Glory" koji je ubrzo dospio na vrh Billboardove ljestvice. Tako je beba Blue Ivy postala najmlađa osoba na svijetu koja se našla na nekoj glazbenoj top ljestvici.

S četiri godine pjevala je u zboru na pjesmi "Up&Up" benda Coldplay s njihovog albuma ‘‘A Head Full of Dreams‘‘, a pet godina kasnije je s mamom, reperom Saint Jhnom, i pjevačem Wizkidom snimila pjesmu "Brown Skin Girl", zaradivši pohvale, ali i nagrade za svoju izvedbu. Tako je bila najmlađa dobitnica nagrade BET, a dobila je nagrade Soul Train kao i priznanje za izvanredan duo, grupu ili suradnju na ceremoniji NAACP Image Award.

U studenom 2020. snimila je audio knjigu ‘‘Hair Love‘‘ pisca Matthewa A. Cherryja, o ocu Afroamerikancu koji je svojoj kćeri prvi put frizirao kosu. Ugledni magazin Variety tada je tvrdio da postoji ozbiljna šansa da se natječe za nominaciju za Grammy za govornu riječ.

Kako bilo, Blue Ivy polako osvaja scenu i plesom i pjevanjem, a uz super uspješne roditelje nema sumnje da je još jedna zvijezda rođena.

“Blue Ivy je nevjerojatna i toliko me podsjeća na Beyoncé,” rekao je njezin djed Mathew Knowles, inače poznati glazbeni menadžer. “Mislim da svi vidimo njezin muzički talent baš kao što sam ga ja prepoznao u Beyoncé i njezinoj sestri Solange dok su još bile djevojčice. A najbitnija je strast jer kada živimo svoje strasti, ne moramo raditi niti jedan dan u životu. Samo želim da pronađu svoje strasti i u njih ulože radnu etiku. Tada će biti uspješni”, rekao je Beyoncéin tata za svoju unučad.

Linker
27. travanj 2024 00:49