Bruce Willis sa suprugom Emmom Heming 2019., na premijeri filma ‘Motherless Brooklyn‘

 GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK
Pozitivom naprijed

Supruga Brucea Willisa poručila obožavateljima: ‘Nismo dobro, ali moramo nastaviti dalje‘

Emma Heming zamolila je pratitelje da s njom podijele ono što ih najviše veseli i tako joj olakšaju teške trenutke koje provodi uz supruga Brucea Willisa, a čije se stanje, zbog frontotemporalne demencije, nezaustavljivo pogoršava.

Emma Heming zamolila je pratitelje da s njom podijele ono što ih najviše veseli i tako joj olakšaju teške trenutke koje provodi uz supruga Brucea Willisa, a čije se stanje, zbog frontotemporalne demencije, nezaustavljivo pogoršava.

Supruga, skrbnica i njegovateljica bolesnog supruga te majka dviju djevojčica - teško je reći koja je uloga izazovnija. Nekadašnja manekenka, 45-godišnja Emma Heming Willis, supruga umirovljenog glumca Brucea Willisa kojem je u ožujku prošle godine dijagnosticirana frontotemporalna demencija, proživljava ih svaki dan. Trudi se biti najbolja mama njihovim djevojčicama, 11-godišnjoj Mabel i 9-godišnjoj Evelyn, u isto vrijeme na oku uvijek ima bolesnog supruga čija je komunikacija s obitelji svakom danom sve teža.

Bdije nad njim s mnogo ljubavi, strpljenja i onda kada bi najradije plakala. Tu je i osjećaj da pred javnošću uvijek mora ostavljati dojam kako je 24 sata dnevno snažna i da, eto, bez problema "brodi" kroz more svakodnevnih obaveza, brigu i tugu kakvu poznaju samo članovi obitelji oboljelih od demencije. Osjećala je da na društvenim mrežama ima obavezu reći da se uz velik napor, ipak dobro snalazi - zbog zabrinutih, suprugovih fanova. No ovih dana, supruga, njegovateljica i majka odlučila je reći istinu. Ne, nije dobro. Uopće nije dobro. Ali, tom se osjećaju ne želi prepustiti.

Opire mu se tako da svaki dan pronalazi nešto lijepo, neku sitnicu koja ju raduje. Zamolila je pratitelje na svom Instagram profilu da joj pomognu i sudjeluju dijeleći s njom nešto lijepo što su doživjeli, nekoliko riječi ili fotografiju, piše Hello.

Otkako se Bruce Willis (68) povukao iz glume, cijela se obitelj trudi iskazati mu ljubav, pa i ako ne mogu komunicirati kao prije. Njihove kćeri stalno su s tatom, a tako je bilo i tijekom nedavnog obiteljskog odmora u planinama. Pratiteljima se bivša manekenka obratila u dirljivom video isječku u automobilu. Na sebi ima kariranu košulju i šešir, nosi dioptrijske naočale, nema ni truna šminke, čak se pokušava zafrkavati na temu šešira kakvog u brdima nose planinari. Zamolivši pratitelje da joj pomognu dijeleći s njom svoje sretne trenutke, svoju poruku je prozvala "partnerstvom za njegu".

Stanje njenog supruga je teško. Kako je objasnilo Medicinsko sveučilište Južne Karoline, utječe na njegove komunikacijske sposobnosti i na ponašanje. Činjenica da nema lijeka i da se njegovo stanje pogoršava, što se ovih dana dogodilo, ponukala ju je reći: "Vaše slike me čine tako sretnom." Istaknula je potrebu bijega od teških misli koje često doživljava kao oblak "propasti i mraka".

Treba reći kako Emma Heming prima podršku Bruceove prve supruge, Demi Moore (60). Tu su i Demine te Bruceove odrasle kćeri, 35-godišnja Rumer, 32-godišnja Scout te 29-godišnja Tallulah. Najstarija Rummer rodila je 18. travnja djevojčicu Louettu čiji je otac njen partner, glazbenik Derek Richard Thomas. Prinova je donijela mnogo radosti u obje obitelji, a u lipnju ove godine malenu je upoznao i djed, Bruce Willis.

Sve to pomaže Emmi Heming olakšati obiteljsku svakodnevicu, zato joj trenuci kada s neznanim fanovima podijeli razmišljanje o svakodnevici i prizna im kako se stvarno osjeća, puno znače. Na potezu su fanovi, njihova razmišljanja, sretni trenuci pa i ispovijesti o time da im se najmiliji bore s demencijom, već stižu na njen profil. Kada joj netko pošalje samo ikonu srca, supruzi Brucea Willisa i to puno znači.

Linker
26. travanj 2024 07:41