I dalje

Svađa braće Gallagher, jedan ne smije pjevati Oasisove hitove: ‘On je grozan mali čovjek‘

Stariji Noel autor je gotovo svih pjesama, a Liam ih je pjevao, zbog dugogodišnjih svađa i uvreda, prvi sada brani drugom da pjeva Oasisove hitove.

Epska svađa braće Gallagher i dalje se nastavlja, posljednje poglavlje otkrio je mlađi Liam otkrivši da mu Noel (i dalje) ne dopušta izvođenje i puštanje pjesama koje su snimili u bendu Oasis. Sada je stariji brat, i autor većine pjesama, zabranio Liamu da koristi pjesme tog legendarnog brit-pop benda u nadolazećem dokumentarcu Knebworth 22.

"Možeš nas zaustaviti da koristimo pjesme, ali ne možeš nam izbrisati sjećanja, srami se Noel Gallagher", javno je prozvao Liam Gallagher starijeg brata na Twitteru.

Na toj se društvenoj mreži odvija prava drama budući da su se u sve upetljali i fanovi iz tabora jednog i drugog.

Vijesti je otkrio sam Liam, kada ga je jedan pratitelj pitao za dokumentarac. "Hoće li se pjesme Oasisa pojaviti u tvom Knebworth dokumentarcu?", pitao je obožavatelj.

"Bez Oasisovih pjesama, jer ih je ljuti gnom blokirao, također je blokirao i Oasis koji sam pjevao na tribute koncertu Tayloru Hawkinsu, on je grozan mali čovjek", odgovorio mu je bivši frontman benda Oasis.

Tako je još jednom Noel mlađem Liamu zabranio da izvodi pjesme.

Rasprava na Twitteru se zahuktala, i to na popularnoj Twitter zajednici Mainly Oasis. Tamo su se javili i Noelovi obožavatelji, koji u potpunosti razumiju njegovu odluku. "Zamisli da tebe i tvoju obitelj javno blati, u svakoj mogućoj prigodi, tvoj mali ogorčeni brat, i tada mu NE dopustiš da zarađuje na pjevanju TVOJIH pjesama. Ludilo!", podržao je jedan obožavatelj Noela.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz Liamovog tabora. "Zamisli da ti pjesme ne bi bile ni blizu slavne kao što su danas, da ti ih nije otpjevao određeni brat", odgovorili su iz Mainly Oasis.

"Knebworth 22" je dokumentarni film o povratku Liama Gallaghera s koncertom u Knebworth Parku, 26 godina nakon Oasisova dva legendarna koncerta u tom prostoru, u kolovozu 1996. Na Liamovom Twitter profilu, razumljivo, javili su se obožavatelji koji su ga tješili činjenicama da je on opet uspio rasprodati taj prostor, dok njegov stariji brat nije.

image

Noel Gallagher i Liam Gallagher

PAOLO PIREZ/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Oasis je osnovao Liam Gallagher 1991., zajedno s još trojicom glazbenika, da bi im se nedugo nakon toga pridružio i njegov stariji brat Noel. Tijekom postojanja benda jedino su braća bila konstanta u postavi, a bend se definitivno raspao u kolovozu 2009. Noelovim odlaskom.

Linker
25. travanj 2024 11:08