Rekordna gledanost

Taylor Swift efekt? Ovogodišnji Super Bowl drugi je najgledaniji prijenos u povijesti

No unatoč tome što je ovo bio najgledaniji Super Bowl u povijesti, nije ni blizu najgledanijem televizijskom događaju u povijesti SAD-a. Prvo mjesto i dalje drži emitirano slijetanje na Mjesec posade Apollo 11, koje je 1969. godine pratilo čak 150 milijuna ljudi.

Pobjeda Kansas City Chiefsa nad San Francisco 49ersima u Super Bowlu bio je najgledaniji televizijski sportski sadržaj u povijesti SAD-a, potvrdio je CBS koji je i prenosio utakmicu. Prema njihovim podacima, ovogodišnje finale gledalo je više od 120 milijuna gledatelja na svim platformama. Osim toga, više od 200 milijuna ljudi gledalo je barem dio utakmice, čime je oboren rekord od 184 milijuna, postavljen na prošlogodišnjem Super Bowlu.

image
TIMOTHY A. CLARY AFP

Mnogi ovo nazivaju takozvanim Taylor Swift efektom, a upravo je njezin poljubac na terenu s dečkom, igračem američkog nogometa Travisom Kelcejem bio nešto o čemu se najviše govorilo nakon velike pobjede njegove momčadi. Iako je Super Bowl i inače jedan od najgledanijih sportskih događaja, prisutnost 34-godišnje pjevačice na utakmicama doprinijela je još većoj popularnosti ovog sporta, ali i samog prijenosa. Naime, otkako je vijest da su u ljubavnoj vezi otkrivena, kamere je neprestano traže na svakoj utakmici talentiranog Kelcea, a američki nogomet dobio je neočekivane fanove - swiftiese.

image
EZRA SHAW GETTY IMAGES VIA AFP
image
EZRA SHAW GETTY IMAGES VIA AFP
image
HARRY HOW GETTY IMAGES VIA AFP

Taylor je finale Super Bowla pratila iz VIP lože u kojoj je bila sa svojom obitelji i prijateljima, a iz iste su lože utakmicu pratili i najbliži Travisovi prijatelji te obitelj. Osim poznate pjevačice, na tribinama su bila i mnoga druga poznata lica, a svi oni koji nisu mogli gledati utakmicu uživo, pratili su je na malim ekranima.

image
PATRICK T. FALLON AFP
image
PATRICK T. FALLON AFP

No unatoč tome što je ovogodišnje finale bilo najgledanije dosad, svejedno nije ni blizu najgledanijem televizijskom događaju u povijesti SAD-a. Prvo mjesto i dalje drži emitirano slijetanje na mjesec posade Apollo 11, koje je 1969. godine pratilo čak 150 milijuna ljudi.

Linker
18. travanj 2024 15:42