Taylor Swift

 C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
NJEZINA GODINA

Taylor Swift postala je milijarderka: Samo tri žene bogatije su od Miss Americane

Američka pjevačica raspolaže osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na miljardu i sto milijuna dolara.

Američka pjevačica raspolaže osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na miljardu i sto milijuna dolara.

Dugo je čekala taj trenutak, ali ga je i dočekala: američka pjevačica Taylor Swift i službeno je postala - milijarderka. Na Forbesovoj listi celebrity milijardera Taylor Swift zauzima četrnaesto mjesto s osobnim bogatstvom čija se vrijednost procjenjuje na 1,1 milijardu dolara, a predvodi je holivudski producent i redatelj George Lucas koji je stekao peterostruko viši iznos - čak 5,5 milijardi dolara.

Od Taylor Swift imućnije su samo tri žene Oprah Winfrey, Kim Kardashian i Rihanna, a njezinom uspjehu pridonijela je superuspješna svjetska turneja Eras, koja se u povijest glazbene industrije upisala s najvećim prihodom od prodanih ulaznica ikad.

Njen novi, jedanaesti studijski album u prodaju stiže 19. travnja pod imenom "The Tortured Poets Department", a pjevačica je nakon duge potrage sreću pronašla i u ljubavi, u vezi sa svojim vršnjakom Travisom Kelceom, proslavljenim igračem američkog nogometa, čije utakmice ne propušta, baš kao što i on ne propušta njezine koncerte.

Njezin put do zvijezda započeo je zahvaljujući njezinim roditeljima, koji su rano prepoznali kćerin talent i podredili cijeli život njegovom razvoju. Taylor Swift rođena je 13. prosinca 1989. u Readingu u američkoj državi Pennsylvaniji u dobrostojećoj obitelji. Otac Scott bio je broker i financijski savjetnik, majka Andrea marketinška stručnjakinja, a dvije godine mlađi brat Austin danas se bavi fotografijom i glumom.

image

Taylor Swift i Travis Kelce u vezi su pola godine

MIAMIPIXX/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

"Moja je baka bila operna pjevačica rođena u Singapuru. Uvijek je pjevala i zahvalna sam joj što me naučila mnogo o glazbi. To me inspiriralo da i ja počnem pjevati", rekla je u jednom intervjuu Taylor, kojoj su uzor bile country pjevačice Shania Twain, Faith Hill te grupa Dixie Chicks.

Kao 10-godišnjakinja je počela pisati pjesme i nastupati na lokalnim sajmovima i festivalima, a kao tinejdžerka je potpisala prvi profesionalni ugovor s RCA Records i Sony/ATV Music Publishing - najvećom glazbenom izdavačkom kućom na svijetu - kao najmlađa autorica u povijesti.

Globalna zvijezda postala je debitantskim albumom jednostavno nazvanim "Taylor Swift" 2006., a ostalo je povijest, koju Miss Americana, kako su je svojedobno prozvali američki mediji, nastavlja ispisivati.

Linker
26. travanj 2024 21:12