obiteljski čovjek

Teško da biste ga danas prepoznali: Bivša dječja zvijezda sreću pronašla u roditeljstvu

Macaulay Culkin nakon kompliciranih obiteljskih odnosa i ovisnosti, život je vratio u tračnice - s glumicom Brendom Song u stabilnoj je vezi šest godina, a prije nekoliko mjeseci drugi put su postali roditelji.

Film ‘‘Sam u kući‘‘ snimljen prije 23 godine nezaobilazna je božićna zabava i nema generacija koju lukavi i snalažljivi Kevin, kojeg roditelji slučajno ostave samog doma, nije osvojio. No planetarna slava glumcu Macaulayu Culkinu nije donijela ništa dobrog. Otac i majka željeli su mu kao tinejdžeru oteti sve novce koje je zaradio, droga i alkohol godinama su mu bili najbolji ‘prijatelji‘, poslovi su nakon prvotnih uspjeha dolazili na kapaljku, a on je počeo izgledati kao živi mrtvac. Macaulay glumi od svoje 4 godine, a svoju prvu ulogu na velikom platnu dobio je u filmu ‘‘Uncle Buck‘‘, za koji je tada bio plaćen 40.000 dolara. Nakon rada s talentiranim klincem, pisac John Hughes, scenarist filma ‘‘Sam u kući‘‘, predložio je redatelju Chrisu Columbusu da uzme tada desetogodišnjeg Macaulaya za ulogu Kevina McCallistera. Ta ga je uloga unatoč tome što je bio dječak, lansirala među holivudske A zvijezde pa je za drugi nastavak filma ‘‘Sam u kući‘‘ bio plaćen 4,5 milijuna dolara, što je bio najveći dječji honorar u povijesti Hollywooda. No kako je kazao, obožava svoj posao, ali sve ono što uz njega dolazi, uključivši slavu, jednostavno mu je odbojno. “Uživam glumiti. Uživam biti na setu, ali ne uživam u mnogim drugim stvarima koje dolaze oko toga. Koja je dobra analogija? Film ‘‘Iskupljenje u Shawshanku‘‘. Način na koji glavni lik izađe iz zatvora i dođe do slobode je da puzi kroz cijev pun sra... Zato sam sagradio stvarno lijep ‘zatvor‘ za sebe. Mekano je, slatko je, lijepo miriše, poput pliša.", rekao je prije tri godine.

image

Macaulay Culkin i Brenda Song s djecom se vrlo rijetko pojavljuju u javnosti

4CRNS, WCP/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Stoga je jedno vrijeme život u Parizu i u Londonu gdje je radio u teatru i imao svoj bend te je poslove odlučio pomno birati. Riješio se ovisnosti, sreću je prije šest godina pronašao s glumicom Brendom Song, ima dvogodišnjeg sina Dakotu i osmomjesečnog Carsona, nabacio je trbuščić, a svakodnevica u kojoj danas uživa su pelene, igračke i dječji parkovi. Ne skriva koliko je sretan što mu je roditeljstvo donijelo mir pa često ponosno nosi kape i majice s natpisom - tata.

Par živi u Kaliforniji i vrlo ih se rijetko može vidjeti pod svjetlima reflektora koja glumac vješto izbjegava. Upravo je pažnja medija koja ga je pratila posljednjih desetljeća bila najodiozniji dio posla.

Po svemu sudeći Macaulayu Culkinu, život je vratio u tračnice, novac mu nije na prvom mjestu jer je on bio razlog roditeljske pohlepe i loših odnosa u obitelji, i sada gradi obitelj pod svojim uvjetima.

Linker
24. travanj 2024 05:03