nema iznimke

Time ih je proglasio izvođačima godine, sad prekidaju karijeru jer idu u vojsku

Od svog debija 2013., BTS-ovci su postali svjetska senzacija sa svojim optimističnim hitovima i društvenim kampanjama usmjerenim na osnaživanje mladih.

K-pop dječački bend BTS odlazi na služenje obveznog vojnog roka, počevši uskoro s najstarijim članom Jinom, objavila je njihova agencija u ponedjeljak.

Jin (29), koji je odgađao služenje koliko je god mogao, suočava se s neizbježnom perspektivom od gotovo dvije godine izvan očiju javnosti zbog služenja roka.

Od svog debija 2013., BTS-ovci su postali svjetska senzacija sa svojim optimističnim hitovima i društvenim kampanjama usmjerenim na osnaživanje mladih.

"Jin će povući zahtjev za odgodu novačenja krajem listopada 2022. i slijediti relevantne procedure vojne uprave za novačenje", objavila je njihova agencija HYBE.

Svi ostali članovi benda također će služiti obvezni vojni rok, dodaje se.

"I tvrtka i članovi BTS-a raduju se ponovnom okupljanju grupe oko 2025. nakon služenja roka", objavila je agencija.

Svi vojno sposobni muškarci u Južnoj Koreji u dobi između 18 i 28 godina moraju služiti vojsku između 18 i 21 mjeseca u sklopu napora za obranu od nuklearno naoružane Sjeverne Koreje.

Neke su kategorije, međutim, dobile iznimke ili su služile kraće, uključujući osvajače medalja na Olimpijskim i Azijskim igrama te klasične glazbenike i plesače koji osvajaju glavne nagrade na određenim natjecanjima.

Neki su zakonodavci tražili da se BTS izuzme.

BTS je u lipnju najavio prekid grupnih glazbenih aktivnosti kako bi nastavio sa solo projektima, postavljajući pitanja o budućnosti benda.

Ponovno su se okupili kako bi održali besplatni koncert u subotu u gradu Busanu u znak potpore kandidaturi Južne Koreje za domaćina Svjetske izložbe Expo 2030. u lučkom gradu.

Inače, bend BTS proglašen je zabavljačem 2020. godine po izboru časopisa Time. U povijest su ušli kao prvi južnokorejski bend koji je nastupao na stadionu Wembley, a taj je koncert rasprodan u samo 90 minuta.

Linker
15. travanj 2024 23:42