Foo Fighters

Tjera suze na oči: Sin preminulog glazbenika sjeo za tatin bubanj i oduševio publiku

Na tribute koncertu za prerano preminulog bubnjara, uz Davea Grohla, na pozornici u Londonu pojavio se i sin Taylora Hawkinsa te oduševio svojom vještinom sviranja.

Dirljiv trenutak na rock koncertu doživjela je publika u Londonu, kada se Foo Fightersima na pozornici pridružio sin njihova preminulog člana, bubnjara Taylora Hawkinsa. Za bubnjeve je sjeo 16-godišnji Oliver Shane i zadivio publiku svojom vještinom sviranja, a s bendom u kojem je nastupao njegov pokojni otac odsvirao je veliki hit "My Hero".

Na koncertu u Londonu američkom sastavu pridružile su se same glazbene legende među kojima i Elton John, Liam Gallagher te Paul McCartney, no jedan od najdirljivijih trenutaka bio je vidjeti sina slavnog bubnjara, kako nastavlja očevu ostavštinu.

image

Foo Fightersi odaju počast Tayloru Hawkinsu

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Na ekranu u pozadini pozornice prvo su prikazane slike Shanea i Hawkinsa, nakon čega je mladi bubnjar izašao pred publiku. Shane je ovog ljeta također bubnjarskim palicama odao počast svom ocu, kada se pridružio lokalnom bendu The Alive, na koncertu u Laguna Beach. Također je odsvirao pjesmu "My Hero".

Da su otac i sin bili bliski vidjelo se još 2018., već se tada maleni Shane pridružio ocu na pozornici te su zajedno odsvirali obradu pjesme Rolling Stonesa "Miss You".

image

Taylor Hawkins preminuo je u ožujku 2022.

PA IMAGES/ALAMY/PROFIMEDIA

Na posljednjem koncertu u subotu Hawkinsov kolega iz benda i dugogodišnji najbolji prijatelj Dave Grohl odao mu je počast s dirljivim govorom na početku spektakla u Wembley Areni.

"Dame i gospodo, večeras smo se okupili kako bismo proslaviti život, glazbu i ljubav za našeg preminulog prijatelja, člana benda, našeg brata Taylora Hawkinsa. Vi koji ste ga znali osobno, znate da te nitko drugi nije mogao nasmijati, plesati ili pjevati kao što je on mogao. A svi oni koji su mu se divili izdaleka, siguran sam da ste osjetili to isto", kazao je Dave Grohl.

Hawkins je preminuo 25. ožujka u Bogoti u Kolumbiji, ubrzo nakon što se u hotelu požalio na bol u prsima, bilo mu je 50 godina.

Linker
20. travanj 2024 10:49