Trump slika iz pritvora

 GLORIA EDIT/INSTAGRAM
Zanimljiva lista

Tko ima najbolju fotku iz zatvora? Ona Donalda Trumpa proglašena je slikom stoljeća

Kad zvijezde završe iza rešetaka cijeli svijet za to zna, a fotografije nakon uhićenja ostaju kao vječni podsjetnik na sva njihova nedjela.

Kad zvijezde završe iza rešetaka cijeli svijet za to zna, a fotografije nakon uhićenja ostaju kao vječni podsjetnik na sva njihova nedjela.

Donald Trump svim se silama trudi ostati jedan od najzapamćenijih u povijesti, a posljednji potez koji je učinio već mu je osigurao titulu vlasnika fotografije stoljeća. Povratkom na Twitter (sada X) bivši američki predsjednik objavio je svoju fotografiju s uhićenja zbog pokušaja preokreta izbora u saveznoj državi Georgia 2020. Iako mu ovo nije prvo uhićenje (već ih je imao tri) te je u pritvoru proveo svega 20 minuta ovaj je put svjetlo dana ugledala fotografija koja je u roku od nekoliko sati od objave u svjetskim medijima zaradila titulu ‘historic mugshot‘.

Trump se vlastima predao u četvrtak navečer, a pri dolasku u zatvor okruga Fulton u Georgiji uz one što traže njegovo zatvaranje dočekala ga je skupina podržavatelja, a on je sam pri objavi fotografije na Twitteru napisao "Nikad se ne predaj!" Bez obzira na to što je unutar zatvora proveo oko 20 minuta jer mu je uplaćeno 10% jamčevine koja je iznosila 200 000 dolara, ostao je zapisan kao prvi bivši američki predsjednik koji je pozirao ispred zatvorskih fotografa za fotografiju koja je zajedno s podacima o visini (190,5 centimetara) i kilaži (97,5 kilograma) izašla u javnost - i to njegovom voljom!

Iako je internet prepun ‘mugshotova‘ brojnih bogatih i slavnih, ovo je jedan od rijetkih slučajeva kad je osoba sama objavila ovu inkriminirajuću fotografiju. Ostale su zvijezde imale tu nesreću da su njihove verzije izašle bez njihova znanja i odobrenja. Jedan među njima je i Frank Sinatra koji je 1938. uhićen u Hobokenu u New Jerseyju zbog danas nezamislivog razloga zavođenja žene. Konkretnije, imao je seksualne odnose s udanom ženom.

Godinu dana prije negoli je osnovao Microsoft, Bill Gates je uhićen u Novom Meksiku jer nije stao na znak stop te je vozio bez vozačke dozvole, a nakon toga još je tri puta zaradio kaznu za prebrzu vožnju. Fotografija koju neki nazivaju i najfotogeničnijom slikom s uhićenja ona je Davida Bowieja nastala 1976. godine kad je uhićen zbog posjedovanja marihuane. S druge strane jedno od najpopularnijih uhićenja zvijezda dogodilo se 1995. kad je Hugh Grant uhvaćen u ‘razvratnom ponašanju na javnom mjestu s prostitutkom‘ Divine Brown. Njegovu fotografiju obilježio je stidljiv pogled prema kameri, vjerojatno zbog razmišljanja kako će na situaciju reagirati njegova tadašnja djevojka Elizabeth Hurley

https://www.instagram.com/p/CR27GL-Nn_o/

Četiri godine nakon Granta uhićen je i zloglasni dečko Hollywooda Robert Downey Junior. Iako se posljednjih 20 godina riješio poroka i njegovo bi se ponašanje sada moglo nazvati uzornim, nekad je bilo sasvim drugačije. Bio je ovisnik o drogama zbog kojih je i uhićen što je i zabilježeno fotografijom na kojoj se glumac - smješka. Drugi put je pred zatvorskog fotografa stao godinu dana nakon jer je ponovo uhvaćen s drogom, konkretnije kod sebe je imao metamfetamine i kokain. Nije Ironman jedini koji se nasmijao fotografu, isto je napravio i Justin Bieber kad je 2014. uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, a k tome se još i opirao uhićenju. Evidentno nezreli Justin u tom trenutku sigurno nije očekivao da će ova fotografija biti jedna od onih koja će mu obilježiti karijeru.

Zbog posjedovanja droga bili su uhićeni i Mick Jagger te Steven Tyler. Obojica su poznata po razuzdanom životu pa informacije o njihovim uhićenjima s amfetaminima, odnosno marihuanom, nisu sama po sebi toliko zanimljiva. Međutim, Njihovi ‘mugshotovi‘ itekako jesu jer su obojica odjeveni u za njih sada potpuno nezamislive kombinacije, Mick Jagger u odijelu s kravatom, a Tyler u, kako se čini, kardiganu.

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih su slavni završavali iza rešetaka je neki oblik nepropisne vožnje. Neki od njih vozili su prebrzo, drugi bez vozačke dozvole, treći pak u alkoholiziranom stanju, a četvrti pod utjecajem raznih droga. Paris Hilton i Lindsay Lohan u pritvorima su fotografirane po više puta.

No, obje imaju po jednu najpopularniju fotografiju, Lohan je svoju zaradila 2007. kad je pod utjecajem alkohola dok je kod sebe imala i kokain u iznimno lošem stanju uhićena u Santa Monici. Hiltonica je pak svijet poharala svojom fotkom iz 2010. kad je uhićena zbog posjedovanja kokaina jer je, čini se, pozirala kako bi fotografija što bolje ispala. Njezina prijateljica Nicole Richie je izgleda čak i razvila karakterističnu pozu, odnosno izraz lica, jer je na dvije fotografije nastale s godinom dana razmaka imala isti pogled i izraz lica.

Za razliku od Hilton, Woody Harrelson djeluje potpuno nezainteresirano na fotografiji koja je zabilježena 1982. kad je uhićen zbog remećenja javnog reda i mira. Sličan dojam odaje i Tiger Woods na fotografiji iz 2017. kad je uhićen zbog vožnje pod utjecajem. Dok Bruno Mars na svojoj iz 2010. djeluje poprilično veselo sa širokim osmjehom na licu, Jane Fonda zvijezda je pak fotografije iz pritvora za koju je The Washington Post napisao da je definirala feminističku pobunu. Ova svestrana žena je pak, za razliku od ostalih zvijezda na popisu, u zatvoru završila zbog lažne optužbe za krijumčarenje narkotika s kojom se htio prikriti pravi razlog bio je njezin aktivizam, a nalog za uhićenje navodno je došao ravno iz Bijele kuće.

Linker
26. travanj 2024 21:34