MILJENIK PUBLIKE

Talijan koji je privukao poglede cijele Europe: Marco Mengoni jedan je od favorita Eurosonga

Predstavnik Italije na Eurosongu, pobjednik festivala Sanremo, jedan je od favorita ovogodišnjeg glazbenog natjecanja - upoznajte talijanskog miljenika koji iza sebe ima sedam albuma, pozornost privlači zanimljivim modnim stilom, a privatno je - sretno zaljubljen.

Zgodan je, markantan, sjajno mu stoje po mjeri krojeni, kožnati prsluci, a uz to ima i školovan, senzualan glas, kao stvoren za baladu "Due vite" kojom je pobijedio na glazbenom festivalu Sanremo i s kojom će večeras nastupiti u finalu Eurovizije. Riječ je, dakako, o talijanskom pjevaču Marcu Mengoniju, koji iza sebe ima već sedam studijskih albuma i može se pohvaliti s 2,8 milijuna prodanih nosača zvuka. Naočitom 34-godišnjaku glazbena natjecanja nisu nepoznanica: proslavio se 2009. pobjedom u trećoj sezoni talijanskog "X-Factora", prije trinaest godina debitirao je na Festivalu di Sanremo, a 2013. je drugi put nastupio u slavnoj dvorani Teatra Ariston u ljetovalištu San Remo te pobijedio.

image

Pobjednik 73. festivala Sanremo

MATTEO RASERO/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK

Marco Mengoni tako će već drugi put predstavljati Italiju na Eurosongu, prvi put je nastupio u Švedskoj kada je završio na izvrsnom sedmom mjestu, a sada mu kladionice najavljuju sličnu poziciju i za ovogodišnje glazbeno natjecanje u Liverpoolu - cijelo vrijeme je u prvih 10, trenutačno na devetom mjestu.

Iako će izvesti baladu "Due vite", njegov umjetnički senzibilitet nije ograničen samo na njih, a dodatnu pozornost na svakom nastupu privuče i svojim promišljenim, elegantnim modnim odabirima. Talijanski Vogue oduševljen je njegovim stajlingom za nastup na Sanremu s potpisom Ateliera Versacea kojim oživljava glamur iz kasnih 80-ih i ranih 90-ih. Zahvaljujući njemu, taj stil mogao bi postati novi "It" look na glazbenoj sceni. Marcov prsluk s upečatljivim Versace gumbima nema ništa zajedničko s klasičnim bikerskim odjevnim stilom, no i u modno pročišćenoj, elegantnoj verziji prsluka koji bikeri nose na golo tijelo, Marco Mengoni izgleda odlično. Prslucima je ostao vjeran i u outfitima za Eurosong.

image

Novi seks simbol

FABRIZIO CARABELLI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Rođen je na sam Božić u Ronciglioneu, gradu s gotovo devet tisuća stanovnika u pokrajini Lacio. Rano je pokazao dar za pjevanje, a talijanski mediji pišu da je kao klinac pjevao sve što mu je zapelo za uho.

"Slušao sam i pjevao sve što sam mogao, od popa i r&b-a do rocka i soula. Otkrio sam karaoke i uživao, ali nasamo jer sam bio previše sramežljiv da bih pjevao pred drugima. Jedan dan roditelji su me pažljivo poslušali i odlučili upisati u glazbenu školu. Školovanje je bilo ozbiljno. Morao sam usavršiti ne samo note i pjevanje nego i tehniku disanja, vježbati glasnice, pa i mimiku lica tijekom pjevanja", izjavio je za talijanski portal News Italy.

Paralelno je nastupao po gažama s vokalnim kvintetom: ohrabren početnim uspjehom, preselio se kao devetnaestgodišnjak u Rim i odlučio posvetiti zabavnoj glazbi. Nedugo potom, 2009. prošao je na castingu za treću sezonu talijanskog "X Factora" i započeo karijeru.

image

Modno osvježenje na festivalskoj sceni

ALBERTO TERENGHI/IPA-AGENCY NE/SHUTTERSTOCK

Danas je zvijezda i seks simbol, no bez obzira na tu činjenicu škrt je na riječima kad ga se pita o ljubavnom životu. Ukratko, ljubio je tajanstvenu ženu s kojom je, kako piše portal News Italy, imao problematičan odnos. U posljednje vrijeme povezuju ga s talijanskim reperom Alessandrom Mahmoudom, što nije potvrdio. Piše se da su navodno zaručeni, no za to zasad nema dokaza. Marco Mengoni misteriozan je kad je riječ o tome koga ljubi, no kako se o svim natjecateljima Eurosonga naposljetku sve dozna, možda se razotkrije i ta tajna.

Linker
17. travanj 2024 02:08