RICHARD MILNES/SHUTTERSTOCK
Hrabri junak

Tom Cruise: ‘Želim biti akcijski junak do osamdesete kao i Harrison Ford‘

Slavni glumac koju većinu opasnih akcijskih scena snima sam, izjavio je kako bi želio glumiti tajnog agenta u filmskom serijalu ‘Mission Imposible‘ barem još dva desetljeća.

Slavni glumac koju većinu opasnih akcijskih scena snima sam, izjavio je kako bi želio glumiti tajnog agenta u filmskom serijalu ‘Mission Imposible‘ barem još dva desetljeća.

Iako je prije nekoliko dana navršio 61. godinu, Tomu Cruiseu nije ni na kraj pameti smanjiti snimanja, pogotovo akcijskih filmova koji su ga proslavili ne samo glumom, nego i time što sam izvodi većinu scena u kojima bi ga trebali zamijeniti kaskaderi.

Tako je ovih dana na australskoj promociji sedmog nastavka akcijske franšize ‘‘Nemoguća misija: Odmazda – prvi dio‘‘, izjavio kako se nada da će taj filmski serijal snimati do osamdesete godine života. Kao uzor je naveo svog slavnog kolegu, Harrisona Forda, koji će 13. srpnja navršiti 81. godinu i kojem je ove godine izašao peti nastavak pustolovnog filmskog serijala - ‘‘Indiana Jones i artefakt sudbine‘‘.

"Harrison Ford je legenda i nadam se da će nastaviti glumiti. Imam još 20 godina vremena da ga sustignem. Nadam se da ću nastaviti snimati ‘Nemoguću misiju‘ dok ne dođem u njegove godine", rekao je Cruise za The Sydney Morning Herald.

A čini se da bi Tom Cruise lako mogao glumiti tajnog agenta Ethana Hunta i u sljedećim desetljećima jer već sada prkosi vremenu i prostoru svojim mladenačkim izgledom i fizičkom kondicijom. I dalje bez problema izvodi nevjerojatne vratolomije: vozi helikoptere, motore, avione, skače s padobranom, penje se i visi s planina, trči po krovovima, kroz vatru, roni bez boca. "Volim raditi sve što uloga zahtijeva od mog lika, pa tako i razne vratolomije jer na taj način potpuno ulazim u ulogu i povezujem se sa svojom publikom‘‘.

Prvi put je glumio nezaustavljivog agenta MMF-a u ‘‘Nemogućoj misiji‘‘ prije 27 godina, a novi, osmi dio filmskog serijala, publika će premijerno vidjeti već iduće godine, točnije 28. lipnja 2024. kada je zakazana svjetska premijera.

Linker
27. travanj 2024 09:01