DARKO TOMAŠ/ CROPIX
JEDAN DAN S...

Tonči Huljić: ‘Alba je znatiželjna i neumorna, na svog oca i dida, a Hana je divna majka‘

Proveli smo jedan dan s bardom domaće estrade i otkrili zašto nikad ne bi mogao živjeti na otoku, koje je životinje želio uzgajati u svojoj kući u centru Splita i što njegov zet Petar Grašo radi bolje od njega.

Proveli smo jedan dan s bardom domaće estrade i otkrili zašto nikad ne bi mogao živjeti na otoku, koje je životinje želio uzgajati u svojoj kući u centru Splita i što njegov zet Petar Grašo radi bolje od njega.

"Ništa od ovog nisam planirao u ovim godinama. Planirao sam loviti ribu daleko od svih, no u jednom sam trenutku postao toliko osjetljiv na životinje da tu ribu ne bih imao srca ubiti pa je moja vizija otpala", govori Tonči Huljić, dižući čašu šampanjca u VIP zoni Melodija Jadrana. Divna je splitska noć, a Zorica Kondža upravo je zaradila gromoglasni pljesak za izvođenje svojeg starog hita "Zar je voljeti grijeh" na trećoj večeri Melodija, koje su se održavale u čarobnom okruženju Galerije Meštrović. Novi festival u gradu podno Marjana okupio je sve Tončijeve hit izvođače - od Jelene Rozge, Petra Graše, Joleta i Domenice do Lorene, a promatrajući maga domaće glazbene scene kako prati njihove nastupe i komentira ih sa svojom suprugom Vjekoslavom teško ga je zamisliti kao bradatog pustinjaka opaljenog suncem koji je rekao zbogom estradi. Taj svoj željeni život običnog čovjeka s mora Tonči živi u spotovima i pjesmama svog benda Madre Badessa, koje slave ležernost otočkog života, fjaku i profume mažurana.

image
DARKO TOMAŠ/ CROPIX

"Moj rođak s Hvara živi upravo tako, uživajući u onome što ima i nimalo se ne uzrujavajući oko onoga što nema. Većina ljudi ganja te neke ambicije zbog koji su pod stalnim stresom, a Tonetova je svakodnevica ustvari najbolji život koji čovjek može imati, što me inspiriralo da napravim dokumentarac ‘Tonetov život ili bog, lavur, iće i piće‘", kaže Tonči. Naš razgovor u festivalskoj VIP zoni svako malo prekida netko tko ga nešto želi pitati ili mu čestitati na tome što je postao djed.

"Alba je znatiželjna i neumorna, to su osobine koje je povukla i od svog oca i od dida. Moja kći Hana je divna majka, a Vjeka sjajna baka koja uskoči kad god zatreba pomoć. Kuće su nam na 300 metara udaljenosti, pa su Grašo i Hana često kod nas, kao i mi kod njih", otkriva Tonči, koji sa svojim zetom, popularnim glazbenikom Petrom Grašom, ima odličan odnos baziran na međusobnom šaljivom podbadanju. Nekad mu nije bilo ni na kraj pameti da bi njih dvojica mogli postati rod, no život je pun iznenađenja.

Obitelj Huljić Grašo uskoro će u Stanićima, malom turističkom mjestu na omiškoj rivijeri gdje već godinama ljetuju, proslaviti Albin prvi rođendan. Tonči svoju unučicu obožava, ali se ne petlja previše u odgoj jer je "može samo pokvariti". Otkako je stiglo pojačanje u obitelj, stvari su se, naravno, promijenile, no mediteranski boemski duh još lebdi nad Huljićima pa su završetak Melodija Jadrana i Grašin povratak s pedesetodnevne turneje (iz Skoplja je sletio u Split ravno na svoj nastup s Ninom Badrić na Melodijama Jadrana) proslavili veselicom koja je potrajala do jutra.

"Svaki put sam sebi kažem da to više neću napraviti i svaki put ekipa završi kod nas doma. Tako je bilo i ovaj put, kad je društvo nakon festivala svratilo k nama. I onda oko pet ujutro, umjesto da se raziđemo, Grašo se dohvati gitare i pjesma krene baš onda kad ne treba", dodaje Tonči. Pjevalo se, otkriva, sve do šest i dvadeset ujutro, a već u jedanaest ponovno je bio na nogama, i to zbog Glorijinog novinarskog tima koji ga je nagovorio da ih na 24 sata pusti u svoj život. Sve detalje možete pronaći u novom broju magazina Gloria!

image
GLORIA PRODUKCIJA
Linker
27. travanj 2024 06:23