Šokantno priznanje

Trebala je ući u A ligu kad su ‘eksplodirali‘ problemi s njenim mentalnim zdravljem

Engleska glumica koja tumači ulogu kraljice Alicent, doživjela je mentalni slom u 22 godini, kada je gradila karijeru u Americi.

Britanska glumica Olivia Cooke još je jedno u nizu poznatih lica koja su se na ovaj ili onaj način borila ili se još uvijek bore s mentalnim problemima. Zvijezda serije "Kuća zmaja" progovorila je o svom psihičkom slomu ohrabrena valom priznanja u zabavljačkoj industriji, od pop zvijezda Demi Lovato i Lady Gage do holivudskih glumaca Leonarda DiCaprija i Daniela Radcliffea. U svakom slučaju, malo tko bi očekivao od Britanke čiji se život promijenio u listopadu 2020., kada je dobila ulogu Alicent Hightower, supruge ostarjelog kralja Viserysa Targaryena, da se uhvatila u koštac s tako ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Oduvijek je bila sklona melankoliji, no stanje joj se drastično pogoršalo kad se prije gotovo deset godine preselila u Ameriku, izjavila je. Na selidbu u svjetsku filmsku prijestolnicu, Los Angeles, ponukala ju je uloga u seriji "Bates Motel", prequelu filma "Psiho", a potom se u potrazi za unosnijim angažmanima preselila u New York. Daleko od toga da je Londonu bila profesionalno podcijenjena: uloga u BBC-jevoj miniseriji "Blackout" zbog koje je kao tinejdžerica napustila srednju školu, već joj je tada otvorila mnoga vrata.

No Olivia Cooke htjela je vidjeti kamo će je odvesti ponuda agenta iz Los Angelesa da je uzme pod svoje uz uvjet da se preseli. Karijera joj je u Americi naglo procvjetala, tumačila je glavnu žensku ulogu u Spielbergovom znanstveno-fantastičnom filmu "Ready Player One" i u drami "Life Itself" s Oscarom Isaacom, Olivijom Wilde, Annette Bening, Antoniom Banderasom. Baš kada se nadala zakoračiti u holivudsku A ligu, ‘eksplodirali‘ su problemi s njenim mentalnim zdravljem koje je vukla iz djetinjstva: tjeskoba, prevelika nesigurnost, neprestano preispitivanje sebe, suze...

"Nije bilo dobro. Imala 22 godine i doživjela sam potpuni mentalni slom. Bilo mi je loše, jako loše. Pa ipak, radila sam sve to vrijeme. Postala sam majstorica u prikrivanju osobnih problema", izjavila je u razgovoru za Guardian.

image
STEPHEN CHUNG/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Nije bila voljna reći da li je odlazila na psihoterapiju i kako se izvukla, ali priznala je da kako ju je 2019. spasio u povratak u London. Tek je tada "počela je imati uzastopne dane bez neprestanih, upornih, tjeskobnih misli". A početak pandemije dočekala je kao spas: mogla se posvetiti svom zdravlju i psihički zacijeliti.

U međuvremenu je postala ambasadorica provokativnog brenda rublja Savage x Fenty pop dive Rihanne, piše Daily Mail. Navodno joj je osobno ponudila snimanje kampanje u njenom rublju od čipke i kože.

"Skočila bi s litice za Rihannu. Čipka i koža! Prikladno za kraljicu, baš kako treba za Željezno prijestolje, napisala je na društvenim mrežama. Čini se da su tmurni dani iza nje.

Linker
25. travanj 2024 09:09