Ne zna se novi datum

Trpila je prilične bolove: Zbog zdravstvenog stanja odgođen je drugi koncert Josipe Lisac

Glazbena diva na dva rasprodana koncerta htjela je odati počast vleikoj obljetnici - 50 godina otkako je izašao legendarni album ‘Dnevnik jedne ljubavi‘. Prvi koncert je održala, no drugi za sada ne može.

Drugi zagrebački koncert Josipe Lisac koji se trebao održati u subotu 25. veljače u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog odgođen je zbog zdravstvenog stanja naše najveće glazbene umjetnice. Tjednima uoči prvog koncerta, kao i na samom nastupu u utorak, 21. veljače, Josipa je trpila prilične bolove uzrokovane išijasom, na čiji račun se par puta i našalila. Nakon održanog koncerta, na koji je došla potpomognuta štapom, situacija se nažalost pogoršala toliko da trenutno nije u stanju publici pružiti nastup kakav zaslužuju.

Novi datum zagrebačkog koncerta bit će objavljen uskoro. Naravno, kupljene ulaznice će vrijediti i za taj novi termin, a svi kojima on neće odgovarati moći će odmah ostvariti povrat novca.

image

Koncerti su mjesecima rasprodani

FILIP BUSIC

Josipa je grandioznim nastupom u utorak, 21. veljače, pred prepunom koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog obilježila 50 godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi", drugi koncert ipak će morati pričekati. Koncertnu večer je posvetila antologijskom izdanju koje označava ključni moment njene karijere, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja.

Josipa je u koncert uvela a capella izvedbom pjesme “Srela sam se s njim”, a uslijedile su “O jednoj mladosti” i “Sreća” kojima se koncert nastavio uz pratnju punog benda. Setlistu koncerta činila je većina skladbi s “Dnevnika jedne ljubavi” ali i najveći hitovi karijere duge više od pola stoljeća. Lisinski je čuo “1000 razloga”, “Živim po svome” i “Vjerujem ti sve” kao i “Dunav ljubi nebo”, “Daleko” i “Ne prepoznajem ga”. Dakako mjesta je bilo i za klasike “Jedna kratka vijest” u a capella izvedbi, kao i “Boginja”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda” i “Magla”, dok je bis tradicionalno pripao skladbama "Ležaj od suza“ i "Ispočetka“.

image

Josipa Lisac na prvom koncertu u Lisinskom

FILIP BUSIC

Euforična publika u rasprodanom Lisinskom ovacijama je ispratila najveću glazbenu umjetnicu ovih prostora.Koncerti su mjesecima unaprijed rasprodani, izazvali su ogroman interes publike iz Hrvatske, ali i mnogih europskih zemalja. Josipa Lisac će ipak morati pričekati s povratkom u Lisinski kako bi održala i drugi koncert.

image

Glazbena diva i bend

FILIP BUSIC
Linker
25. travanj 2024 14:35