Jennifer Garner

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
nos za biznis

Tvrtka Jennifer Garner godišnje zaradi više od 90 milijuna eura, a sada izlaze na burzu

Slavnu glumicu zadnjih se godina češće može vidjeti u gumenim čizmama za volanom traktora, nego u glamuroznoj haljini na crvenom tepihu - na svojoj farmi bavi se organskim uzgojem povrća i voća za tvrtku koja prvenstveno proizvodi hranu za bebe i djecu.

Slavnu glumicu zadnjih se godina češće može vidjeti u gumenim čizmama za volanom traktora, nego u glamuroznoj haljini na crvenom tepihu - na svojoj farmi bavi se organskim uzgojem povrća i voća za tvrtku koja prvenstveno proizvodi hranu za bebe i djecu.

Dok veliki broj holivudskih zvijezda svoje ime veže uz neki beauty proizvod, glumica Jennifer Garner pridružila se jednoj potpuno drugačijoj priči. Pomogla je u izgradnji brenda Once Upon a Farm koji se bavi proizvodnjom organske hrane za bebe i djecu. Riječ je o kompaniji koju je 2015. osnovala Cassandra Curtis kako bi stvorila hranjiviju i ukusniju hranu za svoju kći koja se nije mogla kupiti u lokalnim dućanima. U prve dvije godine promet firme nije prelazio milijun dolara, a onda se njoj i suosnivaču Amiju Razu pridružio prvo John Foraker, bivši direktor poznate tvrtke za proizvodnju organske hrane te konačno slavna glumica. Otkako je ušla u tvrtku, Jennifer je strastveno prionula razvijanju brenda, proizvodnji hrane i recepata pa sada firma posluje s godišnjom zaradom većom od 90 milijuna eura.

image

Prozvodnja organske hrane i smišljanje recepta postali su joj glavna (unosna) zanimacija

MATTEO PRANDONI/BFA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘‘Kad sam se pridružila Cassandri Curtis i Johnu Forakeru, moj ujak Robert i teta Janet htjeli su sudjelovati u toj zabavi. Pretvorili su našu obiteljsku naravno, organsku farmu u Oklahomi u laboratorij i najvećeg dobavljača za Once Upon a Farm‘‘, napisala je na društvenim mrežama Jennifer Garner uz fotografije s obiteljske farme gdje se vidi koliko je postala iskusna poljoprivrednica, ali kako i dobro vozi traktor. Farmu koja se danas prostire na 36 jutara zemlje, 1936. kupili su njezini baka i djed po majci, a ona ju je otkupila od ujaka i tete koji su nastavili ondje živjeti i pomagati Jennifer u proizvodnji zdrave hrane. Osim krava i pčela na farmi uzgajaju bundeve kao primarni proizvod, suncokret, borovnicu, te grašak i raž.

A Jennifer kao majka troje djece jako dobro zna da je prehrana važna od prvog dana života, pa se tvrtka Once Upon a Farm pridružila i humanitarnom programu Milijun obroka kako bi djeci u neimaštini osigurali zdravi obrok.

image
JAMIE MCCARTHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA JAMIE MCCARTHY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

A u kompaniji koja sada zarađuje ozbiljne novce, razmišljaju i o izlasku na burzu kako bi im potekla nova financijska injekcija s obzirom na to da su se od prvotne proizvodnje hrane za bebe proširili i na hranu za veću djecu poput zdravih energetskih pločica, a tko zna kakvi su im još planovi. Glumičino bogatstvo procjenjuje se na 75 milijuna eura, no čini se da bi joj uz glumački posao, glavni izvor zarade mogla postati farma i hrana za djecu.

Linker
26. travanj 2024 00:23