Mandatory Credit: Photo by Erik Pendzich/Shutterstock (12458774cb)
Robert DeNiro
‘The Many Saints of Newark‘ film premiere, Arrivals, New York, USA - 22 Sep 2021

 ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK
Izgubio je

Tvrtka legendarnog glumca mora isplatiti 1,2 milijuna dolara odštete bivšoj asistentici

Graham Chase Robinson tužila je bivšeg poslodavca, točnije produkcijsku kuću Roberta De Nira zbog rodne diskriminacije. Porota je u samo nekoliko sati donijela presudu u njezinu korist.

Graham Chase Robinson tužila je bivšeg poslodavca, točnije produkcijsku kuću Roberta De Nira zbog rodne diskriminacije. Porota je u samo nekoliko sati donijela presudu u njezinu korist.

Sudski postupak protiv legendarnog američkog glumca Roberta De Nira i njegove kompanije, kojeg je zbog rodne diskriminacije podigla Graham Chase Robinson, okončan je u njenu korist. Porota suda u New Yorku nakon dvotjednog suđenja, proglasila je produkcijsku kuću Roberta De Nira, "Canal Productions" krivom i naložili su da nekadašnjoj asistentici Roberta De Nira isplate 1,26 milijuna dolara odštete, no porota je zaključila da slavna zvijezda nije osobno odgovorna za diskriminaciju i zlostavljanje.

A suđenje nije prošlo bez malenog skandala. Kada se, naime, kada je Graham svjedočila o tome kako je joj je DeNiro jednom prilikom tražio da ga počeše po leđima te da ju je vrijeđao kada mu je odgovorila da za to postoji ‘grebalica za leđa, Robert De Niro je poviknuo; "Sramite se" pa mu je sudac uputio opomenu.

image

Graham Chase Robinson nije mogla sakriti emocije nakon pobjede

DAVID DEE DELGADO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA DAVID DEE DELGADO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Graham Chase Robinson radila je u De Nirovoj tvrtki "Canal Productions" od 2008. do 2019. kada je dala otkaz. Na sudu je, pak, svjedočila kako su De Niro i njegov tim, stvorili "otrovno radno okruženje", izrazito neprijateljski nastrojeno prema ženama. Objašnjavala je kako ju je tjerao da obavlja ponižavajuće zadatke koje joj nisu bile u opisu radnog mjesta: morala je, primjerice, pospremati njegov stan u New Yorku, usisavati i prati njegove plahte - iako je glumac, čija se imovina procjenjuje na 500 milijuna dolara, za te poslove mogao unajmiti tvrtku za čišćenje.

Bivša pomoćnica tražila je 12 milijuna dolara odštete, no ipak je dobila znatno manje. S druge strane, odbačene su tužbe koje je njen bivši poslodavac uložio protiv nje: zloporaba nagradnih milja zrakoplovne, kršenje povjerljivog odnosa s njim te izostanak lojalnosti prema DeNirovoj produkcijskoj tvrtki.

"Potpuno je protuzakonito da se poslodavci osvećuju zaposlenicima koji se žale na diskriminaciju na radnom mjestu. Ali to je upravo ono što je Robert De Niro učinio gospođi Robinson, izmišljajući tvrdnje da joj uništi ugled i ponizi je jer je znao da će razotkriti njegovo ponašanje", zaključila je Alexandra Harwin, odvjetnica Graham Chase Robinson.

Linker
27. travanj 2024 20:40