DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nitko kao Ćiro

U flanelu po prvenstvo: Legendarni trener pokazao nikad viđenu fotografiju iz mladosti

Nogometni trener objavio je na mrežama fotografiju na kojoj uči skijati, odjeven samo u flanelnu košulju uživa na snijegu.

Nogometni trener objavio je na mrežama fotografiju na kojoj uči skijati, odjeven samo u flanelnu košulju uživa na snijegu.

Legendarni nogometni trener jedan je od najomiljenijih likova u domaćoj javnosti, a sada se Miroslav Ćiro Blažević prisjetio davnih dana iz mladosti. Na svojoj Facebook stranici objavio je do sad neviđenu fotografiju. Na njoj mladi Ćiro ne igra nogomet, nego skija i to samo u flanelnoj košulji.

"Poslao mi je danas jedan prijatelj sliku s Vlašića. Tu sam napravio prve skijaške korake i odatle sam sa svega 17 godina otišao osvojiti državno prvenstvo u Sarajevo… Do tada je bilo nezamislivo da to osvoji bilo tko drugi osim Slovenaca, a onda se - samo u flanel košulji na sebi - pojavio vaš Ćiro", napisao je Ćiro uz fotografiju.

"Lagao bih kada bi vam rekao da me emocije nisu preplavile dok sam gledao ovu snježnu ljepotu", napisao je legendarni trener na Facebooku uz fotografiju koju do sada nismo vidjeli.

Omiljeni nogometni trener posljednje vrijeme bori se s opakom bolešću, ove je zime iskreno progovorio o tome u koliko je teškom stanju. Rak s prostate je metastazirao, a Ćiro se liječio u švicarskom Baselu, odakle je nakratko došao u Zagreb kako bi preuzeo posebnu nagradu.

"Dragi moji ljudi. Okupili ste se u velikom broju i ukazali ste mi veliku čast. Ali, ovo je moje posljednje obraćanje javnosti na jednom javnom skupu. Gotovo je. Nema više. Adio Ćiro. Brojim zadnje dane, svjestan sam toga", kazao je u prosincu Ćiro kada je primio Nagradu za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije Vladimir Beara.

image

Na dodjeli nagrade u prosincu 2022.

GORAN MEHKEK CROPIX

"Dobio sam u životu puno nagrada, ali iskreno ću Vam priznati ova mi je najdraža. Imao sam tu čast i privilegiju da osobno upoznam Vladimira Bearu, jednog od najboljih svjetskih vratara. Zvao sam ga Vladimir Iljič Lenjin", kazao je tada Ćiro isprekidanim glasom sa suzama u očima. Na dodijeli se vidjelo da teško hoda, što je i sam priznao.

Linker
26. travanj 2024 06:51