Brige prije krunidbe

 TAYFUN SALCI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
ništa od nastupa

U palači iznenađeni: Ed Sheeran i Adele odbili pozivnicu kralja Chalesa

Neće nastupiti na krunidbenom koncertu 7. svibnja u dvorcu Windsor jer su prezauzeti, pa će stvar spasiti kralj mjuzikla Andrew Lloyd Webber koji sklada himnu.

Neće nastupiti na krunidbenom koncertu 7. svibnja u dvorcu Windsor jer su prezauzeti, pa će stvar spasiti kralj mjuzikla Andrew Lloyd Webber koji sklada himnu.

Kraljevska pozivnica odabranim pop zvijezdama da nastupe na krunidbenom koncertu, koji će se početkom svibnja uživo prenositi iz dvorca Windsor, donedavno je bila velika čast. Nadmetali su se tko će se naći na popisu muzičara i pjevača Buckinghamske palače, jer je oduvijek to bio prestižni znak priznanja pa nije dolazilo u obzir da se pozvani ne pojave i ne zapjevaju u čast Kruni.

Međutim, vremena se mijenjaju. Dokaz su pop diva Adele i kantautor Ed Sheeran, koji su se odbili pozivnicu Charlesa III. da nastupe na krunidbenom koncertu, što je s gledišta organizatora nepojmljiv potez.

Šokiranom kraljevom timu koji organizira krunidbu u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja i veliki koncert u Windsoru dan kasnije, poručili su da su prezauzeti, javlja portal The News. Ed Sheeran 6. svibnja ima zakazani koncert u Teksasu, pa mu nastup u Windsoru dan kasnije nikako ne odgovara. Adele će 25. ožujka završiti rezidenciju u Las Vegasu i vjerojatno će se htjeti odmoriti, provesti što više vremena sa sinom Angelom i dečkom, američkim sportskim agentom Richom Paulom. Teoretski bi mogla doći na koncert u Windsor, 7. svibnja, ali nije zainteresirana.

Organizatori su bili uvjereni da će Ed Sheeran i Adele uvažiti kraljevu želju. Srećom, Lionel Richie te Spice Girls potvrdili su, ali im još uvijek "visi" Harry Styles. On bi im spasio situaciju, no pitanje je koliko je trenutačno najpopularnijem pjevaču svijeta stalo do krunidbe.

image

Dar od Dominga Peasa iz naroda Achuar iz ekvadorske Amazone.

POOL/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Srećom, tu je kralj mjuzikla, Andrew Lloyd Webber. Spremno se odazvao na poziv da sklada kralju Charlesu himnu za krunidbu. Autor "Fantoma u operi", "Evite" i "Jesus Christ Superstar" dosad se, kaže, nije okušao u skladanju himne za povijesni događaj kakav će se upriličiti u Westminsterskoj opatiji. Već se, piše Daily Mail, bacio na posao: zamislio je sinergiju velikog zbora, orkestra i orgulja opatije te jedva čeka da se njegova skladba izvede.

Linker
29. travanj 2024 03:18