Josephine Chaplin

U Parizu je preminula kći komičara Charlieja Chaplina

Njezinu majku upoznao je kada je imao 54, a ona je imala 18 godina.

Josephine Chaplin, glumica i kći komičara Charlieja Chaplina i njegove četvrte supruge Oone O‘Neill preminula je u 75-oj godini života, potvrdila je njezina obitelj za strane medije. Vijest o njezinoj smrti stigla je u petak, a preminula je 13. srpnja.

Glumica i kći slavnog komičara prvu ulogu ostvarila je u očevom filmu sa samo tri godine - glumila je u "Svjetlima pozornice", filmu kojeg je režirao njezin otac. Od ostalih uloga zapamćena je po onima u filmovima "Escape to the Sun", "Grofica iz Hong Konga" i "Vrhovi Zelengore". Glumila je i u filmu "Canterburyjske priče" Piera Paola Pasolinija, a neko vrijeme vodila je očev ured.

image
SHUTTERSTOCK

Josephine je rođena kao šesto dijete od njih osmero koliko ih je Charlie Chaplin imao s njezinom majkom, inače kćeri Nobelovca Eugenea O‘Neilla. Iz svih brakova Charlie je imao jedanaestero djece, a Oone i Chaplin vjenčali su se kada je njoj bilo 18, a njemu 54 i bila je njegova četvrta supruga. Komičar je bio poznat po burnom ljubavnom životu, brojnim ženama i velikoj razlici u godinama jer su njegove partnerice često bile i trideset godina mlađe od njega.

Josephine se udavala dva puta - prvi suprug bio je grčki biznismen Nikki Sistovaris, a drugu šansu za ljubav dala je arheologu Jeanu-Claudeu Gardinu. Sahrana će se održati u intimnom krugu obitelji u Parizu, gdje je i preminula.

Linker
19. travanj 2024 06:34