SHUTTERSTOCK
POVRATAK

Umjesto zvijezda - gorile: Nova avantura slavne voditeljice Ellen DeGeneres

Nakon brojnih optužbi i ukidanja televizijskog showa, Ellen se vraća u potpuno novom formatu kojem je cilj spašavanje gorila.

Nakon brojnih optužbi i ukidanja televizijskog showa, Ellen se vraća u potpuno novom formatu kojem je cilj spašavanje gorila.

Nakon što se u svibnju prošle godine nakon gotovo dvadeset godina prikazivanja popularnog showa povukla s malih ekrana, Ellen DeGeneres se vraća s novom emisijom. No ne u formatu u kojem biste očekivali nakon što je godinama pred kamere dovodila najveće zvijezde showbusinessa jer je pronašla novu životnu misiju i upustila se u avanturu spašavanja gorila.

image
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Naime, prošle je godine televizijska zvijezda u Ruandi izgradila kampus "The Ellen DeGeneres Campus of the Dian Fossey Gorilla Fund" koji za cilj ima spašavanje gorila i očuvanje naslijeđa ove svjetski priznate primatologinje. Upravo zato ovaj novi dokumentarac nazvan "Saving the Gorillas: Ellen’s Next Adventure" prati DeGeneres i njenu suprugu Portiju de Rossi dok se upuštaju u jedan od najvećih arhitektonskih i krajobraznih projekata u povijesti Ruande dok prevladavaju izazove prirode poput vulkana, potresa i globalne pandemije. "Sve me vodilo k tome da imam dovoljno veliku platformu kako bih mogla reći: Pogledajte sav posao koji je Dian Fossey napravila. Ništa te ne drži toliko prisutnim i više u trenutku nego sjedenje s gorilama", govori Ellen u traileru dokumentarca koji obećava prikazati njezinu strast prema životinjama i poštovanje prema primatologinji koja ju je inspirirala.

image

Ellen DeGeneres

SHUTTERSTOCK

Kako piše Deadline, projekt dokumentarca započeo je otvaranjem kampusa koji, od svog otvorenja, u veljači 2022. služi kao katalizator za akciju očuvanja gorila i okolne bioraznolikosti. Tako je do sad ugostio više od 40 tisuća gostiju od čega je polovica došla iz raznih krajeva svijeta, a više od 7500 lokalne djece je u sklopu školskih izleta do sad dobilo priliku tamo naučiti više o bioraznolikosti u svom vlastitom dvorištu. Sada je voditeljica u suradnji s produkcijskom kućom Zero Point Zero taj projekt pretočila u dvosatni dokumentarac koji će se premijerno prikazati 23. rujna, dan uoči Svjetskog dana gorila. "Uzbuđeni smo zbog partnerstva s Ellen, Portiom i njihovim timom na donošenju ovog sjajnog puta spašavanja gorila na ekrane", rekao je producent Craig H. Shepherd i nadodao da je "njihov utjecaj na očuvanje i neposrednu okolinu u Ruandi inspiracija za sve."

Linker
27. travanj 2024 22:25