Bezbrižni praznici

Uskrs kod Matanića: Helena nam je otkrila kako će provesti blagdane

Redatelj i glumica Uskrs će proslaviti s djecom u svom zagrebačkom stanu - mirno, nepretenciozno i tradicionalno.

Kazališna, televizijska i filmska glumica Helena Minić Matanić, dok se priprema za nove i uzbudljive predstave u matičnom joj kazalištu HNK Varaždin, otkrila nam je kako će sa svojom obitelji - redateljem Daliborom Matanićem i troje djece - provesti Uskrs. Iako su ona i njezin suprug zatrpani poslovnim obavezama, za njih je obitelj najvažnija te se posebno vole posvetiti svojim mališanima i razveseliti ih s tuckanjem obojanih pisanica.

image

Djeca obožavaju blagdane, a pogotovo bojati pisanice s kojima se vole tuckati

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Kod nas u obitelji slavlje Uskrsa izgleda kao i kod većine, a najvažnije mi je da smo svi na okupu kod kuće. Volim pripremiti šunku, jaja, pincu, janjetinu, a moram priznati da volimo i šparoge. Zapravo, to je standardno i ništa spektakularno. Meni je najvažnije da smo svi zajedno, a pogotovo zbog vremena u kakvom danas živimo. S godinama nemam neki veliki stres oko Uskrsa zato što je to suludo. Danas živimo u izobilju svega i kada dođu blagdani imam potrebu sve svesti na minimum. Danas je sve dostupno i više to nije kao nekada. Upravo to mi napravi nekakav nelagodan osjećaj pa sam sama sebi obećala da ne želim nikakav stres vezan uz blagdane. Volim sve to prirediti vrlo jednostavno i skromno s akcentom i naglaskom na druženje s obitelji", iskreno govori 44-godišnjakinja, majka sedmogodišnje kćeri Lole te sinova, šestogodišnjeg Maxa i trogodišnjeg Nea koji se iznimno vesele bojanju i tuckanju pisanica.

image

Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić s djecom na prošlogodišnjem snimanju

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Lola se posebno veselila uskrsnim praznicima, a moram priznati i dečki. Kada ona ne ide u školu, onda Neo i Max isto ne idu u vrtić. Naša djeca obožavaju blagdane, a pogotovo bojati pisanice s kojima se vole tuckati. Iako nas klinci pitaju da odemo na neki izlet van Zagreba, nažalost ne možemo zato što ja radim sljedeći tjedan, ali možda ih Dado odvede do Istre kod mojih. On također radi, ali uspijevamo sve izbalansirati", kaže nam Puljanka koja trenutno radi na čak tri nova projekta, a repertoar joj je do kraja lipnja popunjen, uz igranja i gostovanja starijih predstava. Za kraj razgovora, Helena koja je u braku s redateljem od 2014. godine, usporedila je Uskrs nekad i sad te istaknula kako čovjeka trebaju veseliti one male sitnice kao što je druženje s obitelji i bližnjima zato što to - nema cijenu.

image

Dalibor Matanić s djecom

"Ako usporedim Uskrs danas i nekad, ljudi su ranije živjeli pretežno u neimaštini i znali su cijeniti male stvari. Govorili su: ‘Jedemo kao na Uskrs ili Božić‘, od tu dolazi ta uzrečica. Mislim da je danas sve nekako površno, a malo se cijeni zapravo dubina i istinska vrijednost takvog blagdana. Svima želim sretan Uskrs!", zaključuje glumica.

Linker
05. travanj 2024 02:15