teška bolest

Ušli u Rock&Roll Kuću slavnih i otkrili da gitarist ima rak: ‘Boli što neće još dugo biti tu‘

Na primanju u Kuću slavnih, frontman benda Duran Duran otkrio je zašto njihov gitarist Andy Taylor nije s njima na pozornici pa je pročitao njegovo dirljivo pismo u kojem otvoreno progovara o svojoj bolesti.

Nakon dugo godina britanski bend Duran Duran dobio je zasluženo priznanje i ušao u Rock&Roll Kuću slavnih. Na svečanosti u Microsoft Theatru u Los Angelesu stigli su svi članovi originalne postave benda osim gitarista Andyja Taylora, a razlog njegovog izostanka otkrio je frontman Simon Le Bon.

‘‘Nažalost naš Andy boluje od karcinoma prostate s kojim se bori već četiri godine i izuzetno mu je žao što nije mogao biti s nama na ovoj svečanosti.‘‘, kazao je Le Bon i na pozornici pročitao njegovo dirljivo pismo.

image

Članovi benda Duran Duran, Roger Taylor, Andy Taylor, Nick Rhodes, John Taylor i Simon Le Bon u New Yorku 2005.

PETER KRAMER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Prije nešto više od četiri godine dijagnosticiran mi je četvrti stadij metastatskog raka prostate. Mnoge obitelji iskusile su posljedice ove bolesti i naravno, ni mi se ne razlikujemo. Govorim iz perspektive obiteljskog čovjeka, ali s dubokom poniznošću prema bendu, našim najboljim i najvjernijim obožavateljima i prema ovom iznimnom priznanju. Bio sam toliko oduševljen primanjem u Kuću slavnih da sam čak kupio i novu gitaru! Jako sam ponosan na svoju četvoricu braće. Iako sam imao namjeru doći na ovo slavlje, stanje mi se pogoršalo i nisam bio sposoban za put. Iako moje trenutno stanje nije trenutno opasno po život, za ovu bolest nema lijeka. Ali mi je jako drago što sam još uvijek ovdje i što sam dočekao ovaj veliki dan za naš bend", stoji između ostalog u pismu koje je publiko ostavilo bez daha.

Nakon nastupa, Simon Le Bon novinarima je rekao: "Za nas je poražavajuće znati da naš kolega, partner, prijatelj, član naše obitelji neće još dugo biti tu. To je apsolutno razorno saznanje."

Linker
19. travanj 2024 15:47