Obiteljska idila

Vaterpolist Jerko Marinić Kragić o novoj životnoj ulozi: ‘Uređujemo dom za našu djevojčicu‘

Splitski vaterpolist Jerko Marinić Kragić i njegova partnerica, dizajnerica interijera Ana Koro, ekskluzivno za Gloriju otkrivaju kako izgledaju pripreme za dolazak njihovog prvog djeteta, što im je najveći izazov i planiraju li se vjenčati.

"Ponosan sam i sretan što ću uskoro postati tata", kaže hrvatski vaterpolski reprezentativac Jerko Marinić Kragić, koji s partnericom, dizajnericom interijera Anom Koro čeka djevojčicu. Iako oboje imaju mnogo poslovnih obaveza, na prvom mjestu im je obitelj, zdravlje i ljubav!

"Vezan sam uz obitelj. Uvijek su mi davali vjetar u leđa i cijelu karijeru su uz mene. Zahvaljujući njihovoj podršci kao kruna moje karijere bila je prošlogodišnja titula europskog prvaka", govori igrač vaterpolskog kluba Jadran.

Trofejni vaterpolist u prvu momčad Mornar Brodospasa ušao je sa samo 16 godina kao veliki talent. Treneri ga i danas opisuju kao odgovornog momka koji nikada nije kasnio na treninge te je, kao i dosad, u potpunosti bio posvećen sportu. Nastupao je za sve mlade hrvatske selekcije, a igrao je i u Italiji. Osim obitelji, partnerice i vaterpola, poznato je i to da obožava Hajduk. Odrastao je u splitskom naselju Skalice, u blizini stadiona Poljud.

image

Vaterpolit Jerko Marinić Kragić i njegova partnerica, dizajnerica interijera Ana Koro očekuju svoje prvo dijete

JAKOV PRKIC/CROPIX

Kada je Jerko svojim suigračima otkrio da će uskoro postati tata, bili su vrlo sretni zbog njega.

"Svi su mi čestitali i od srca sam im zahvalan na tome", iskren je Splićanin, kojeg mnogi smatraju jednim od naših najzgodnijih vaterpolista. Osim u profesionalnom, zadovoljan je i u privatnom životu, a sa svojom partnericom, s kojom je u vezi od prošlog ljeta, očekuje prinovu.

"Osjećam se super zato što počinje novo poglavlje u našem životu i radujem se svim izazovima koji nas čekaju. U našem domu je poprilično veselo. Jerko je brižan partner i na njega se uvijek mogu osloniti", objašnjava splitska poduzetnica, koja će u listopadu roditi prvo dijete.

image

Vaterpolit Jerko Marinić Kragić i njegova partnerica, dizajnerica interijera Ana Koro očekuju svoje prvo dijete

JAKOV PRKIC/CROPIX

Iako se poznaju više od deset godina, tek su ljetos službeno postali par. Trenutačno se ne opterećuju formalnostima, no najavljuju da će se uskoro i vjenčati. Ana trenutačno uređuje i njihov zajednički dom te sobu za djevojčicu, koju svi s nestrpljenjem iščekuju.

"Naša kuća je u fazi adaptacije, a isto tako i soba za bebu, zato što mi je to profesionalna deformacija i želim da sve bude savršeno. Vlasnica sam studija AK interior design i s jako puno ljubavi odrađujem svoj posao. Planiram raditi sve do kraja trudnoće, a kada ću se vratiti nakon poroda, ovisi o tome kako se budem osjećala. Srećom, imam veliku podršku Jere i naših roditelja pa mislim da mi neće biti teško vratiti se na posao ako sve bude u redu. Obožavam svoj posao i jako sam ponosna do koje razine poslovanja sam došla. Svi projekti na kojima sam radila su potpune adaptacije s mojim dizajnom interijera i idejnim projektom s 3D fotografijama. Za svaki projekt se maksimalno trudim da moji klijenti budu dugoročno zadovoljni", priznaje Ana, koja za razliku od svog partnera nije velika ljubiteljica sporta, no slobodno vrijeme ponekad rekreativno provodi u teretani. Slično razmišlja i Jerko o Aninom poslu.

image

Ana Koro bavi se uređenjem poslovnih prostora i luksuznih stanova.

AK interior design

"Prije nego što smo se upoznali nisam previše znao o dizajnu interijera. No, kada sam se malo više upoznao s njezinim poslom, mogu reći da je mnogo teže i napornije nego što sam zamišljao. Zna me ponekad pitati što mislim o nekom njezinom projektu, ali čini mi se da nisam baš zadovoljio kriterije. Trudim se olakšati joj trudnoću, pa Ana često kaže da imam više simptoma nego ona", priznaje budući tata te dodaje da još nisu odabrali ime za svoju nasljednicu.

"Imamo neke favorite, a Ani sam prepustio više slobode u odabiru imena", rekao je. Kad je riječ o roditeljstvu, Ana je dosta opuštena, veseli se izazovima majčinstva te se ne opterećuje nepotrebnim stvarima.

"Zahvaljujući djeci svojih prijateljica imala sam priliku vidjeti kako to izgleda iz prve ruke. Smatram da je svako dijete drukčije, pa je teško govoriti o univerzalnom odgoju. Mislim da neću biti tipična mama, jer ne čitam forume i ne razmišljam previše unaprijed, zaista nemam strahove kada je riječ o našem djetetu. Vodim se intuicijom", napominje.

image

Jerko Marinić Kragić i Ana Koro

JAKOV PRKIC/CROPIX

Jerko se slaže sa svojom partnericom i najvažnije mu je zdravlje bebe te su oboje svjesni s kakvim će se izazovima susresti kada postanu roditelji.

"Naša veza je predivna od prvog dana. Jako se dobro slažemo i odlično funkcioniramo zajedno pa ne sumnjam da će tako biti i kad stigne naša djevojčica", zaključuje Jerko Kragić Marinić.

Linker
05. ožujak 2024 14:01