Doček u Zagrebu

Vatreni do jutra slavili broncu: Napustili su Dohu, evo kakav im je plan za danas

Nakon nekog vremena navijači i novinari su zamoljeni da napuste bar, a "Vatreni" su do jutra nastavili slaviti jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa.

Hrvatska nogometna reprezentacija napustila je svoju katarsku bazu i s brončanom medaljom krenula prema Zagrebu gdje "Vatrene" na Trgu bana Josipa Jelačića očekuje veliki doček.

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga, te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci se vraćaju u "Lijepu našu", gdje im se priprema još jedan veličanstveni doček.

image

Marko Livaja i Mario Pašalić

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Luka Modrić

TOM DUBRAVEC CROPIX

Suprotno svim prognozama, hrvatska reprezentacija je u Katru napravila još jedan podvig. Četiri godine nakon osvojenog srebra na World Cupu u Rusiji, "Vatreni" su sa 18 novih igrača u sastavu, te samo osam igrača iz Rusije i drugo svjetsko prvenstvo u nizu osvoji medalju, ovog puta broncu.

Treća je to medalja hrvatske reprezentacije nakon proglašenja naše neovisnosti, prva je također bila bronca, a osvojena je na svjetskoj premijeri "Vatrenih" 1998. u Francuskoj.

image

Josip Juranović

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Bruno Petković

TOM DUBRAVEC CROPIX

Na odlasku hrvatske vrste iz hotela Hilton Doha okupilo se destak hrvatskih navijača, bilo je i dosta Argentinaca i Francuza koje danas očekuje okršaj za zlato, a Zlatka Dalića i njegove odabranike ispratili su i domaćini i osoblje hotela, kao i skupina hrvatskih novinara. Bilo je i suza zbog rastanaka.

Dio igrača, posebno onih mlađih s medaljom oko vrata je ušao u autobus. Nisu se niti sekunde željeli odvajati od nje.

image

Nikola Vlašić

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Zlatko Dalić

TOM DUBRAVEC CROPIX

Ovoga puta nije bilo nikakvih izjava, "Vatreni" su svoje rekli u subotu na travnjaku Khalifa stadiona na kojem su porazili najugodnije iznenađenje svjetskog prvenstva Maroko sa 2-1.

Igrači su već na terenu počeli veliko slavlje, nastavilo se u svlačionici, pa u hotelu, a na koncu i u jednom od barova u sklopu hotela. Igračima su se u slavlju pridružili i navijači i novinari. Nakon nekog vremena navijači i novinari su zamoljeni da napuste bar, a "Vatreni" su do jutra nastavili slaviti jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa.

image

Bruno Petković i Vedran Ćorluka

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Mateo Kovačić

TOM DUBRAVEC CROPIX

Zrakoplov iz Dohe prema kreće u 11.30 sati, u 16.00 počinje program na Trgu bana Jelačića. Reprezentacija u 17.10 slijeće u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a dolazak na glavni zagrebački trg je predviđen u 19.00 sati.

Međutim, tko zna koliko će ovoga puta trebati reprezentaciji da se probije kroz grad. Još pamtimo nevjerojatne slike slavlja nakon povratka iz Rusije kada je na zagrebačkim ulicama svjetske doprvake pozdravilo pola milijuna ljudi.

image

Lovro Majer

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Dejan Lovren

TOM DUBRAVEC CROPIX

Bio je to neviđeni spektakl, koji je svoj vrhunac doživio nešto prije 21 sat, kada je autobus koji je prevozio igrače nakon skoro pet sati nekako uspio doći do središnjeg zagrebačkog trga. Bila je to vožnja koju nitko od njih nikada neće zaboraviti.
Sada će nešto slično imati priliku doživjeti i mlađi igrači.

"Presretan sam, prije četiri godine sam bio na Trgu, a sada ću sudjelovati u njemu. Sanjao sam to i ostvarilo mi se," poručio je jedan od njih, Lovro Majer.

image

Dominik Livaković

TOM DUBRAVEC CROPIX

Promet će se, kako je najavila policija, odvijati u redovnom režimu uz povremene kratkotrajne prekide zbog prioritetnog prolaska vozila s hrvatskom nogometnom reprezentacijom i članovima stručnog stožera i to sljedećom trasom: Zračna luka "Franjo Tuđman" – Fizirova – Zagrebačka – Čvor Buzin – Ulica SR Njemačke – Avenija Dubrovnik – Ulica Hrvatske Bratske zajednice – Ulica grada Vukovara – Savska cesta – Frankopanska – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Duž cijele trase kretanja kolona vozila se kreće uz pratnju službenih policijskih vozila i pratnju policijskih motorista, uz zračnu potporu Zrakoplovne jedinice policije.

image

Hrvatski igrači slave brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Mateo Kovačić i Luka Modrić

TOM DUBRAVEC CROPIX
image

Hrvatski igrači slave brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu

TOM DUBRAVEC CROPIX
Linker
12. travanj 2024 03:39