tihi odlazak

Velika tuga u obitelji Sanje Vejnović: ‘Putuj mirno, voljena moja sestrice‘

Našoj slavnoj glumici iznenada je preminula starija sestra Vlasta, nekada cijenjena filmska skripterica koja je surađivala s brojnim hrvatskim redateljima.

Dok su domaći filmaši na komemoraciji u kinu Tuškanac odavali počast prerano preminulom redatelju Lukasu Noli, našu proslavljenu glumicu Sanju Vejnović zatekla je osobna tragedija. Nakon tek dijagnosticirane teške bolesti iznenada joj je u bolnici preminula starija sestra Vlasta Vejnović, inače cijenjena filmska skripterica.

Sanja se od sestre dirljivim riječima oprostila na svom Facebooku napisavši: "Vlasta Vejnović 28.6.1955. - 3.11.2022. Jučer je zauvijek zaklopila oči moja Vlasta, moja mila sestrica. Počivaj u miru, tamo gdje više nema boli ni tuge, zaslužila si vječni spokoj."

Posvetila joj je još nekoliko objava ne skrivajući svoju veliku tugu, a njezinu fotografiju iz mladosti stavila je kao svoju profilnu.

Sanja Vejnović kao dvadesetogodišnjakinja ostala je bez oca Stojana, predsjednika sudaca za prekršaje u Zagrebu koji joj je uz majku Mariju, inženjerku agronomije i rođenu Dubrovkinju usadio ljubav prema kuhanju i gastronomiji o čemu je često govorila. Majku je izgubila prije nekoliko godina, a sada je ostala i bez voljene i jednako lijepe sestre s kojom je imala vrlo bliski odnos.

Linker
15. travanj 2024 15:35